Нов образователен формат насърчава предприемаческото мислене у учениците 

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Инициативата „Предприемачи в клас“ на Сдружение Глобален предприемачески мониторинг България (GEM) въвежда нов образователен формат в подкрепа на предприемаческото мислене в училищата в България. Посредством предварително заснети видео интервюта учениците ще могат да се запознаят с вдъхновяващите предприемачески истории на 20 бързо развиващи се, социално отговорни български предприемачи.

Новият видео формат е разработен в допълнение на вече утвърдената от “Предприемачи в клас” форма на срещи с ученици на живо (онлайн или в клас) на успешни практици в бизнеса. Професионално заснетите видеа са под формата на интервюта, поднесени по разбираем за младото поколение начин. Водещите интервютата – дванадесетокласниците  Николай Иванов и Мартин Димитров – задават въпросите, модерират срещите и реагират спонтанно на разказа и така наративът на видеата по естествен път се ориентира към ученическата аудитория.

Участващите във видеата 20 български предприемачи са достъпни благодарение на партньорството на инициативата с  Power of Bulgaria, организация, обединяваща успешни и социално отговорни предприемачи, адвокатско дружество „Василев и Чисусе”, СуперХостинг.бг, с финансовата подкрепа на Фондация “Америка за България”, и екипа на сайта „Майко Мила!“ като продуценти.

Според Светозар Георгиев, съосновател на Телерик академия  и участник в инициативата „Предприемачи в клас”: „Споделянето на натрупаните знания и опит е не само подтик на предприемчивостта на младите хора. То е споделяне на цялата магия между предприемачи, млади таланти, хора, които искат да навлязат в предприемаческата екосистема и да работят за своя успех.” 

Вдъхновяващите истории позволяват в атрактивна за учениците форма и с възможност за включване и на интерактивна викторина, да се влезе в интеракция с участниците, като те предварително могат да изберат с предприемачи от  коя обществена сфера на обществения живот желаят да се срещнат. Сред безспорните предимства на видео формата са бързият достъп до заявената среща, както и че отпада опцията за отлагането й поради извънредни обстоятелства, тъй като се осъществява през платформа. Включените субтитри правят тези мотивиращи истории достъпни и за хора с нарушен слух.

За „Предприемачи в клас“

„Предприемачи в клас“ е интерактивна платформа, която дава възможност на учители от цялата страна и представители на бизнеса да се свързват и работят заедно в полза на бъдещи млади успешни лидери. Иновативната инициатива на Сдружение Глобален предприемачески мониторинг България  се реализира с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и има за цел чрез лични истории и последващи дискусии учениците да научат повече за предизвикателствата по пътя към успеха на предприемачите, за необходимите качества и умения за създаването и развиването на успешен бизнес. 

За GEM България

Глобалният предприемачески мониторинг България е сдружение с нестопанска цел, създадено през 2015 г. като част от авторитетния глобалния консорциум GEM – най-голямото проучване на предприемаческа динамика в света към момента. Мисията на GEM България е да бъде двигател за позитивна промяна, като изучава предприемаческата система в България, използва сравнителен анализ с други държави и предоставя анализ на данни и препоръки за стейкхолдърите на българската предприемаческа екосистема.

 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close