Нова детска песен тръгва от ветровития варненски бряг

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

В най-ветровитите дни на отминалата седмица детско шлагерно студио “ДА” във Варна засне нов видеоклип. Това е поредната песен от предстоящия албум на популярната детска вокална формация, която вече има и своя визия.

Песента със заглавие “Ветре ранобуднико” отново е с авторството на познатия тандем: музика – Доно Цветков, стихове – Райна Пенева, аранжимент – Красимир Илиев. Българската публика ги познава като автори на едни от най-популярните и обичани съвременни български детски песни – “Ало, ало слънчице”, “Роклята на мама” и много други.

Поетесата Райна Пенева, която е и носител на награда за детска поезия на Съюза на българските писатели, специално дописа и преработи  оригиналния текст на стихотворението, за да добие то песенната си форма. Още при първото слушане децата от вокалната формация харесаха и запяха песента. “Винаги правя тест дали още при първо слушане песента ще се харесва на децата. Всъщност те са най-точният критерий за оценка – или харесват, или не харесват песента. Техният вкус трудно може да се манипулира с рекламни трикове.”- споделя композиторът Доно Цветков.

Клипът на песента беше заснет на морския бряг във Варна, а природата специално се беше подготвила, за да създаде настроение.

“Снимките на клипа бяха  истинско преживяване за децата – не  само заради поривите на вятъра, който буквално ги  отнасяше, но и заради възможността да се порадват на разцъфналите дървета  и да нахранят лебедите край варненския бряг.”

Песента се реализира благодарение на подкрепата на Национален фонд “Култура”.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close