Никола Петров, треньор на ПСК “Черно море”: В Кипър взехме медали на европейско ниво!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Щастлив съм, че спечелихме медали на силния международен турнир Multinations в Кипър, който беше равносилен на половин европейско. Това коментира главният треньор на ПСК “Черно море” Никола Петров.

В Лимасол той, заедно с Николай Вакареев и Петър Стойчев, бе водач на националния отбор на България, който взе участие в състезанието. Надпреварата бе за мъже на 17-18 години и жени на 16-17 и бе на открит 50-метров басейн. България частва с 12 състезатели (7 юноши и 5 девойки). Спечелихме 4 титли и общо 7 отличия.

“Познавам прекрасно басейна, на който се проведе турнирът. Чудесна база край морето. Този път обаче лошите метеорологични условия възпрепятстваха пълноценното представяне на плувците. Имаше много силен вятър откъм морето и това затрудни състезателите в опита им за постигане на върхови резултати. Въпреки това всички плувци от нашия отбор дадоха максимума от себе си”, заяви Петров.  И уточни, че черноморци ся спечелили няколко медала. Максим Манолов е сребърен на 100 м бруст.  Самуил Данаилов е бронзов с щафетата на 4 х 100 м свободен стил. На смесената щафета – 4 х 100 м Максим Манолов и Валентин Филипов имат бронзови призове. 

“На Multinations участваха силни плувци от 15 държави от цяла Европа.  Турнирът бе равностоен на половин европейско! Поздравявам всички за постигнатите резултати”, обобщи Петров.

Вярвам, че ще приключим с шампионска титла участието си на държавното отборно първенство и ще станем отборен шампион на България за 2023 г., коментира още главният треньор на плувния шампион на България ПСК “Черно море” – Никола Петров.

ДОП за мъже и жени на 50-метров басейн на столичния комплекс “Спартак” стартира днес и ще приключи в неделя.

“Очаквам нашите състезатели да подобрят постиженията си,  да дадат максимума от себе си, за да се представим на висота и да станем отборни шампиони. Вярвам, че е възможно да го постигнем и да продължим уверено напред състезателната година”, допълни Петров.

На държавното отборно първенство за мъже и жени, както и за родени през 2010 г. и по-големи, са заявени 326 плувци от 38 клуба. 

Шампионатът е квалификация за олимпийските игри в Париж през 2024 г., както и за световното в японския град Фукуока това лято.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close