Наша гордост: Веселин Маркович от МГ – Варна се класира в националните отбори по информатика и по математика!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Огромният двоен успех на Веселин Маркович е резултат от блестящото му представяне на двете Национални олимпиади със Злато и еднолично първо място по информатика, сребро и второ място по математика, както и на високите му резултати на последвалите състезания и контроли за подбор на двата отбора. Това съобщиха от Математическата гимназия във Варна, съобщи СайтЪТ.

Макар че е десетокласник и се състезава в по-високите възрастови групи с ученици от 11. и 12. клас, той убедително се класира и в двата старши национални отбора!

Този успех на Веселин не е случаен. От началото на състезателната си дейност той редовно е на върха на класациите на национални и международни състезания по информатика и математика. На много от тях е абсолютен победител с еднолично първо място. Болшинството от десетките му медали всяка година са златни. 

Ежегодно е първи в националната ранглиста по информатика за класа си. Класира се редовно за националните кръгове на Националната олимпиада, както и в разширените национални отбори. И двете години на младша група (7. и 8. клас) влезе в младшия национален отбор по информатика, а след 9. клас – в старшия национален отбор. Като национал той многократно прослави България със злато и сребро от всичките си международни участия: EJOI, JBOI, IATI, BOI, RMI, Московска олимпиада… За втора поредна година стана абсолютен победител с 2 Златни медала и от двата турнира по информатика: Международен и Национален.

Негов преподавател по информатика е г-жа Юлия Димитрова – ст. учител по информатика и ИТ и дългогодишен ръководител на школи по състезателно програмиране.

Поздравления и успех на Веселин и на двете Международни олимпиади!

(Visited 5 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close