Национално състезание по счетоводство се проведе във ВТГ “Г. Ст. Раковски” (ВИДЕО И СНИМКИ)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Национално състезание по счетоводство се проведе днес във варненската Търговска гимназия. Снощи на официална церемония бяха приветствани участниците в състезанието.

Приветствие към участниците отправи кметът на Варна Иван Портних, който заяви, че възпитаниците на училището винаги са били пример за отлични знания в областта на икономическите науки. Директорът на ВТГ Жечка Георгиева откри събитието и пожела успех на състезателите. 

Ден по-рано ученици от Варненската търговска гимназия завоюваха отличия в най-мащабната програма за развитие на предприемаческо мислене в Европа на Джуниър Ачийвмънт България. Учебните компании RE:LIFE Twelve Flames представиха своите иновативни идеи в направления “Високотехнологични решения за градове и общности” и “Зелено предприемачество”, и се класираха за финала на състезанието.

По време на тържественото откриване присъстваха и възпитаници от клуба по журналистика към ПГ “Текстил и моден дизайн”, които направиха снимки и интервю със своите връстници.

“Децата споделиха, че са впечатлени от водещите Николай и Вяра от 9 клас, от прекрасната подготовка и от това, че много ученици с желание са се включили в организдацията”, сподели ръководителят на клуба и преподавател по български език и литература в гимназията Росица Димитрова.

Споделяме и част от снимките, които възпитаниците на гимназията предоставиха за медията ни:

В оспорваната надпревара на състезанието по счетоводство участваха 21 ученици от XI и XII клас от цялата страна, класирали се на призови места на Регионален кръг на състезанието.

Класиралите се от 1 до 20 място ученици на предварителната квалификация, които се включиха в състезанието са от 19 града на България / Варна, Русе, Попово, Сливен, Благоевград, Бургас, Шумен, Гоце Делчев, Видин, Пазарджик, Стара Загора, Добрич, Плевен, София, Велико Търново, Пловдив, Горна Оряховица, Кърджали, Генерал Тошево /. Участниците ще решават казуси по счетоводство от реалната практика на бизнеса и счетоводни задачи.

Сред гостите бяха още представители на МОН- Александър Попов-главен експерт в дирекция „Професионално образование и обучение“,  Община Варна- Лилия Христова-директор на дирекция „ Образование и младежки дейности“,  РУО-Варна- доктор Ирена Радева –началник на регионално управление на образованието-Варна, директори на училища, учители от страната и представители на фирми, подкрепили събитието.

Домакин на Националното състезание е Варненска търговска гимназия „ Георги Стойков Раковски“

Организатор на състезанието е Министерството на образованието и науката, дирекция „ Професионално образование и обучение“. Оценка на постигнатите резултати на състезанието ще постави Национална комисия от експерти в областта на счетоводството.

Целите на състезанието бяха да се предостави възможност на учениците за творчески изяви на придобити знания, умения и компетентности по усвоената професия, да се демонстрират постижения и готовност за упражняване на усвоената професия и решаване на практически задания в конкретна ситуация.

Цялостната организация на състезанието се осъществи от главния експерт в дирекция „Професионално образование и обучение“ към Министерството на образованието и науката и  Варненска търговска гимназия „ Георги  Стойков Раковски“. В състава на  Националната комисия, която оценява учениците са експерти по счетоводство от страната.

(Visited 226 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close