“Най-сладкият ден” търси най-добрите малки художници на Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

С любов и респект към всеки детски талант, организаторите на детския и младежки културен форум “Най-сладкият ден“ канят родители и ръководители на художествени школи да включат своите малчугани в конкурс за детска рисунка, който ще се превърне в изложба на открито по време на провеждането на XIII поредно издание на най-мащабния детски празник на открито за град Варна.

Празничната фиеста ще се поведе на 14 август /неделя/, пред централния вход на Морската градина, от 10 до 20 ч.

В конкурса може да участва всяко дете (от 5 до 15 г. възраст), което обича да рисува.

Всяка изпратена до 8-ми август творба ще участва в открита изложба, като всички участници в конкурса ще получат грамота и лакомство от организаторите,  а печелившите ще грабнат следните награди:

I възрастова група: 5-10 г. възраст

1-ва награда – раница

2-ра награда – енциклопедия

3-та награда – арт комплект за рисуване

II възрастова група: 10-16 г. възраст

1-ва награда – раница

2-ра награда – слушалки

3-та награда – арт комплект за рисуване

Срокът за предаване на творбите е 8 август 2022 г.

За участие в конкурса и изложбата на открито се изисква детските рисунки да бъдат изпратени /лично или чрез куриер, най-късно до 08.08.2022 г./, на адрес – ул. Константин Величков № 63, ет.2, офис Протема.

За да бъдат оценени от тричленното жури е нужно сканираните (с добро качество) творби да бъдат изпращани по електронен път, на е-mail: protema@abv.bg, най-късно до 08.08.2022 г.

Всяка участваща в конкурса рисунка ще бъде експонирана в открита изложба на 14 август, а мястото е централен вход на Морската градина, до Слънчевия часовник. Всички творби ще бъдат публикувани и на официалната FB страница на “Най-сладкият ден“.

Тричленно жури от квалитетни в своята област артисти ще определи първите три награди, съобразно двете гореописани възрастови групи.

Рисунките ще бъдат оценявани от жури в състав Елица Карабашлиева, Николай Николов и Николай Чакъров – Niko.

На 14 август /неделя/ ще бъдат оповестени печелившите в конкурса. Всеки малък художник ще получи лакомство и грамота за участие, а организаторите на “Най-сладкият ден“ ще раздадат предметни награди на печелившите.

“Дайте на децата си повод за творчески забавления и нека пъстри емоции и слънчеви лъчи да се излеят върху белия лист, а ние с радост ще наградим детския талант!”, призовават организаторите от ПР и Рекламна агенция “Протема” и СНЦ “Пресклуб Варна“.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close