Над 70 деца от цялата страна взеха участие в Купа Варна по спортно катерене

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

На 26-27.06.2021 на най-голямата стена за катерене във Варна – в зала “Христо Борисов”, се проведе състезание по спортно катерене за деца. За медалите в двете дисциплини – трудност и скорост се бореха над 70 състезатели от цялата страна, в 4 възрастови групи:

1 група – до 7 години

2 група – 8 – 9 години

3 група – 10 – 11 години

4 група – 12 – 13 години

Два от медалите в състезанието – златен в дисциплината трудност и сребърен в скоростта са за клуб по спортно и скално катерене Варнаклайминг, който беше и организатор на състезанието. Михаил Рафайлов се пребори за отличията във 2-ра група. Той е само на 9 години, но вече е със значителни постижения в катеренето и дава сериозна заявка след години да бъде сред най-добрите ни катерачи, които ще представят България в световното спортно катерене.

Наградите на победителите връчиха Кристиан Димитров, директор на Дирекция „Спорт“ при Община Варна, Анелия Синабова – главен експерт на Министерството на младежта и спорта за административни области Варна, Шумен и Добрич и капитан I ранг Камен Кукуров – председател на КССК Варнаклайминг.

Специални награди получиха и най-малките състезатели при момичета и момчета, които са само на 5 години, но показаха сериозна подготовка и мотивация.

Съдийският състав на  Купа “Варна”:

Главен съдия – Никола Недялков

Съдия – откривател: Владислав Ангелов

Състезанието беше организирано от КССК “Варнаклайминг”, като част от основната мисия на клуба да развива и популяризира спортното катерене не само като масов спорт, подходящ за всеки, а и като олимпийски спорт изграждащ дисциплинирани и високо мотивирани състезатели.

Състезанието за най-малките в спортното катерене съвпадна със световната купа по спортно катерене, която се проведе от 23 до 26.06.2021 в Инсбрук, Австрия, където младата ни състезателка Александра Тоткова зае 18-то място. При първото си участие при жените в катеренето, тя стигна полуфинала, където остави след себе си куп опитни състезателки.

В състезания като Купа “Варна” започват пътя си като състезатели най-младите картерачи на България, които имат таланта, борбеността и амбицията не само да продължат, а и да подобрят представянето на българското спортно катерене на световната сцена.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close