Над 50 родни и чуждестранни предприемачи участваха в международното изложение за туризъм, основан на преживяването

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Двудневно изложение на възможностите за туризъм в Черноморския регион се проведе на 8 и 9 ноември в гр. Варна. Домакин на събитието бе Висше училище по мениджмънт, а участие в него взеха експерти и предприемачи от Армения, Гърция, Грузия и България.

Форумът насочи вниманието към една от най-актуалните теми за туристическия сектор – успешното формулиране на оферти „за преживяване“, които да осигурят на посетителя потапяне в местната култура, традиции и културно-историческо наследство, гарантирайки спомен за цял живот.

По време на това изложение бяха обсъдени важни теми, свързани с бизнес подхода при създаване на преживяване, спецификите на туровете на бъдещето и използването на технологии и роботи за това. През първия ден чуждестранните гости представиха свои работещи практики и бизнес модели за създаване на преживяване – тематични фестивали, изложби на културни и исторически артефакти, мастър – класове по готвене, изработка на текстил и традиционни кукли. Грузинските гости дори въвлякоха аудиторията в приготвяне на кинкале – традиционно арменско ястие. Вторият ден на събитието пък демонстрира креативността на родните оператори – на лов за трюфели и гроздобер. Завършекът постави представяне на шеф-готвачите и студентите от Института по кулинарни изкуства към висшето училище, които подариха на участниците една прекрасна демонстрация и изживяване за вкуса.

Събитието привлече интереса на повече от 50 участника, сред които чуждестранните гости и утвърдени туроператори и турагенти от родния бранш, които освен че откриха нова и полезна информация, съумяха да създадат нови пътеки за сътрудничество. Те бяха приветствани и от любознателния робот PROFY, управляван от екипа на ВУМ, предназначен да предоставя полезна информация за места и обекти, носещи преживяване и спомени.

Изложението се организира в рамките на проект PRO EXTOUR „Насърчаване на туризма на преживяванията с фокус върху културно историческото наследство на черноморския басейн“, който се осъществява по СОП „Черноморски басейн 2014 – 2020“.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close