Над 400 студенти ще участват в XXII Варненска универсиада

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Над 400 студенти ще участват в XXII Варненска универсиада, която ще се проведе в периода от 9-ти до 16-ти април. Организатори на събитието са дирекция “Спорт“ към Община Варна, студентските съвети и звената по спорт в шестте университета в града. Участниците ще се състезават в пет вида спорт – стрийтбол 3х3, тенис, мини футбол, плуване и лекоатлетически крос.

Турнирът ще бъде открит на 9-ти април от 11.00 ч. в Морската градина с най-масовото състезание – лекоатлетически крос.  Дисциплината за мъжете е 2000 метра гладко бягане, а за жените – 1000 м. В кроса няма ограничения в броя на участниците, всички желаещи имат възможност да се включат.

На 10-ти април от 10.30 ч. на басейн “Приморски“ студентите ще мерят сили в плуването.

На 12-ти и 13-ти април на спортните терени на ОСРК “Младост“  ще се  играят мачовете. И тази година всеки университет има право да се включи с два отбора, като заявка за участие са подали общо осем университетски отбора. Турнирът стартира с двубоя между съставите на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров“ и Технически университет. Полуфиналните и финални срещи са предвидени за 13-ти април от 16.50 часа в ОСРК “Младост“.

В общински тенис комплекс “Чайка“ на 12-ти и 13-ти април ще се проведе състезанието по тенис. Регламентът предвижда индивидуален турнир по схема на елиминация, а стартът е в 09.30 часа.

Универсиадата завършва на 16-ти април от 11.00 ч. в двора на Варненската търговска гимназия “Г. С. Раковски“ с турнира по стрийтбол 3х3. Предварителни заявки за участие са подали представителите на 5 университета.

Награждаването на победителите в  XXII Варненска универсиада ще става на място, след приключване на съответния турнир, съобщават от дирекция “Спорт“ към Община Варна.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close