Наградиха победителите в литературния конкурс за деца “Зелени приказки”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

В навечерието на 1 юни, Деня на детето, в двора на Археологическия музей във Варна бяха обявени победителите в литературния конкурс за ученици от 1. до 7. клас на тема „Зелени приказки“, организиран от Международен литературен фестивал „Варна Лит“, съобщиха за СайтЪТ организаторите.

В наистина оспорвано творческо състезание Детското жури в състав: Валерия Добрева, Йоана Василева, Моника Атанасова, Славея Минчева и  Сава Георгиев, връчи своята специална награда на Теодор Стоянов 3. клас ОУ“Ангел Кънчев“ за неговата уникална приказка в рими – „Щастливото кенче“.

Отличените четири творби от професионалното ни жури в състав: Милена Ташева – редактор в издателство „Сиела“, Магдалена Маркова – ръководител на литературен клуб „Касталия“ и Росица Димитрова – преподавател по БЕЛ са:

Първо място – Боян Николаев Тасев – 5. клас, ОУ“Цар Симеон I” , “Приятели от бунището“;

Второ място – Матея Иванова Грошева – 6. клас МФЛВ „Шарл Перо“, „Малкият голям Камъчко“;

Трето място – Стефания Димитрова Милева – 7. клас СУ „Гео Милев“, „Замърсената река“;

Специална награда – Мартин Александров Ташев – 1. клас ОУ „Петко Р.Славейков“, „Пътешествието на Сокичко“.

Наградените участници получиха книжни и приказни подаръци, а всички участвали – грамоти и почерпка. 

Поради големия интерес към конкурса и изключително трудния избор, журито отличи още 10 участника, чиито произведения ще бъдат публикувани на сайта на МЛФ Варна Лит, за да зарадват възможно най-много читатели.

Фокусникът Паскал Паскалев  – два пъти полуфиналист в шоуто ”България търси талант”, беше изненада за всички присъстващи.

Благодарим на всички участници за положения труд, творческия устрем и отговорното отношение към природата и заобикалящата ни среда!

През лятото ще четем приказките – победители на автобусните спирки пред Община Варна и в сайта на организацията, а следващата учебна година 26 варненски училища ще посрещнат учениците си с кошове за разделно събиране на отпадъци.

Проект „Зелени приказки“ се  реализира благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за нашето утре“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи” и Български дарителски форум.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close