Наградиха победителите в конкурсите “Възкресение Христово” и “Бог е любов”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

С богата музикално-артистична програма преминаха церемониите по връчването на наградите от общинския конкурс “Възкресение Христово” и областното издание на националния конкурс “Бог е любов”, чийто организатор е Общинския детски комплекс във Варна. Събитието се проведе в Младежкия дом.

Голямата победителка в конкурса “Възкресение Христово” е Виктория Симеонова от ПГТ “Проф. Асен Златаров” – Варна. Деветокласничката бе удостоена със специалната награда на кмета на Варна Иван Портних. Жури, председателствано от иконографът Диян Димитров, разгледа и оцени общо 87 творби, разпределени в трите раздела на конкурса. В конкурса се включиха общо 82 участници от 14 училища, а отличията бяха връчени от Монка Николова – директор на Общински детски комплекс и Радослава Стойкова – учител по изобразително изкуство, член на журито.

По-късно своите призове получиха и децата, участвали в областното издание на Националния конкурс “Бог е любов”. Там първенците продължават в националната надпревара, която ще излъчи своите победители през месец юни в столицата. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерството на образованието и науката.

В съпътстващата програма участваха още балет “Вива денс”, малките театрали от “Палечко” и “Глобус”, деца от народен хор “Българче”, школата по пиано и вокален ансамбъл “Звездни струни”. В ролята на водещи влязоха учениците Ивайла Вълканова и Симеон Симеонов.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close