Наградиха победителите в конкурса за есе на тема “Медиацията в моите представи”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Ден след празника, посветен българската азбука, просвета и култура, бяха наградени победителите в конкурса за есета на тема “Медиацията в моите представи“, съобщиха от пресслужбата на Окръжен съд-Варна.

Тържествената церемония се състоя в двора на Икономически университет – Варна (ИУ), където организаторите Институт “Итера“, Университетски център по медиация към ИУ и Окръжен съд – Варна отличиха най- добрите ученически и студентски творби. 

Десислава Христова от 8 “г“ клас в СУ за хуманитарни науки и изкуства “Константин Преславски“ бе класирана на първо място сред учениците. Съученичката й Пресиана Кирякова взе втората награда, а третото място бе за Стефани Стефанова от Варненска търговска гимназия ” Г. Ст. Раковски“. Поощрителни награди в категорията бяха връчени на Дебора Русева от Хуманитарната гимназия и Хаят Осман от Варненската търговска гимназия. 

Журито от трите институции класира на първо място сред студентите Жасмина Райкова, 4 курс специалност “Съдебна администрация“ в Икономически университет – Варна. Втората награда беше присъдена на Цветомир Цветков, а третата на Алекс Йотов – студентите от същото учебно заведение. Поощрителна грамота получи и Сиана Атанасова от ИУ-Варна. 

Организаторите бяха подготвили специални награди. Ръководителят на Университетски център по медиация доц. Андрияна Андреева подари юбилейни значки и информационни материали свързани със 100-годишнина на висшето учебно заведение. Лиляна Савова от институт “Итера“ награди с безплатно обучение за медиатори класираните на призови места. С пожеланието да продължават да четат и да се развиват, председателят на Окръжен съд – Варна – съдия Марин Маринов награди победителите с книги от български автори, екземпляр от юбилейния сборник, посветена на 140 години от създаването на институцията в града, информационни материали, като всички победители получиха и действащата Конституция. 

След церемонията наградените споделиха, че работата по есетата ги е вдъхновила да се развиват в сферата на медиацията, а една част от тях изразиха желание да свържат професионалния си път със съдебната система.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close