Награда за “Предприемчива професионална гимназия” получи търговската гимназия “Георги Стойков Раковски“ във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Най-предприемчива професионална гимназия! Заслужено признание за колектива на Варненска търговска гимназия! Благодаря колеги, че имате смелостта да сме необикновени! Това написа в профила си във фейсбук Жечка Георгиева, директор на ВТГ “Г. Ст. Раковски” по повод поредното заслужено отличие.

Повече информация за отличето бе публикувана на сайта на МОН от вчера:

Научихме децата си да бъдат смели, да мислят, да не се притесняват да представят себе си, да имат самочувствие, че могат, да вярват, че са сред най-добрите, да мечтаят, че могат да променят света.

Така заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева обобщи 20-годишната работа за развиване на предприемачески умения и финансова грамотност у ученици и студенти на “Джуниър Ачийвмънт“.

По време на младежкия бизнес форум на организацията “Изгряващи звезди“ за 14-ти път бяха раздадени награди за предприемчиви училища, учители, професионални гимназии, ментори. Обявени бяха и победителите в националното състезание “Учебни компании“.

Зам.-министърът припомни мисълта на Джани Родари, че преди да научим децата да мислят, трябва да ги научим да измислят. “Това е да провокираш младите хора да измислят и да им дадеш увереност, че няма граници на това, което можеш да измислиш, да им дадеш простора и свободата“, каза Мариета Георгиева.

Тя обяви за “Предприемчиво училище” на България иновативната езикова гимназия в Хасково “Проф. д-р Асен Златаров“.

Награда за “Предприемчива професионална гимназия” получи търговската гимназия “Георги Стойков Раковски“ във Варна.

Специален знак за цялостен принос за развитието на профил “Предприемачески” получи Ели Руменова, учител в 108. СУ “Никола Беловеждов” в София.

Първо място в категорията “Най-добра Учебна компания на България“ взе ЧЕГ “Проф. Иван Апостолов” в София.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close