Морско училище и Терезианската военна академия в Австрия започват обмен на курсанти и студенти

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Терезианската военна академия на Австрия и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ подписаха двустранно споразумение за сътрудничество по програма „Еразъм+“, съобщиха ВВМУ.

Двете институции ще разменят свои кадети, студенти и преподаватели за определен период от време, според условията на европейската програма за мобилност.

Терезианската военна академия е център за обучение на кадри за австрийските въоръжени сили. Част от нея е Институтът за подготовка на офицери, който е ангажиран с основната войскова подготовка на бъдещите австрийски лейтенанти.

Договорът между Морско училище и Военната академия на Австрия бе подписан на 24 януари 2023 г. от зам.-началника по научната и учебна част – капитан I ранг проф. Калин Калинов, и началника на международния офис към Института за начална подготовка на офицерите – полковник Харолд Гел. Той бе на посещение във флотската Алма матер, заедно с координатора по програма „Еразъм+“ в австрийското учебно заведение – Кристиан Хадек.

По време на посещението си гостите от Австрия се запознаха с дейностите и материалната база на Морско училище. От своя страна те изнесоха пред зам.-началника по чуждоезиковото обучение във ВВМУ – капитан I ранг доц. Николай Великов, подробна презентация за структурата и начина на работа на своята военна академия.

Със сключването на споразумението между партньорите от Терезианската военна академия и ВВМУ, в следващите месеци се очаква да започне и същинският обмен на курсанти, студенти и преподаватели от австрийска и българска страна.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close