Младежи от ромския етнос с прекрасен поетичен спектакъл при откриването на изложбата “Културният свят достига до всички” (ВИДЕО и СНИМКИ)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Изложбата “Културният свят достига до всички” бе представена днес в изложбената зала на Радио Варна. Тя може да бъде видяна до 17 ноември, предаде репортер на Youth Street Varna.

Изложбата включва картини, фотографии и други артистични материали създадени по време на проекта “Културният свят достига до всички” с водеща организация Сдружение “Наш свят”.

“Проектът цели да допринесе за сближаването на младите хора от различните етноси и обединяването им около творчеството, включването им като нова публика на културни изяви”, сподели при представянето на експозицията днес Светла Панева, председател на Сдружение “Наш свят”.

Всички произведения, които са изложени, са създадени от учениците от с. Синдел от СУ “Св. Св. Кирил и Методий”. Ауио-визуалната изложба на културните продукти и прожекцията на изработения филм по проекта представиха различните етапи на творческите търсения на младите художници и фотографи, които те постигнаха благодарение на ателиета, съпътстващи проекта. Повече за проекта сподели куратора на изложбата Светлана Михова от Сдружение “Арт Визия” .

За работата си с учениците в различните творчески направления сподели и преподавател от СУ “Св. “Св.Св. Кирил и Методий”. Дамата представи уникалните костюми, които са част от изложбата.

Проект “Културният свят достига до всички“ е част от програма „Подобрена информираност за изкуства и култура на етнически и културни малцинства (Фокус върху роми)“ на програма РА14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ по Финасовия механизъм, на Европейското икономическо пространство 2014-2021г.

На финала на събитието днес гостите се насладиха на прекрасен поетичен спектакъл, подготвен от възпитаници на училището.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close