Младежи от Грузия с майсторски клас във ВУМ по приготвянето на кинкале – традиционно грузинско ястие

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Младежи от Грузия проведоха майсторски клас по приготвянето на кинкале – традиционно грузинско ястие. Това се случи по време на двудневно изложение на възможностите за туризъм в Черноморския регион. Домакин на събитието бе Висше училище по мениджмънт, а участие в него взеха експерти и предприемачи от Армения, Гърция, Грузия и България.

Повече за вкусната грузинска рецепта и начина за нейното приготвяне ще научите от видеото!

Форумът насочи вниманието към една от най-актуалните теми за туристическия сектор – успешното формулиране на оферти „за преживяване“, които да осигурят на посетителя потапяне в местната култура, традиции и културно-историческо наследство, гарантирайки спомен за цял живот.

По време на това изложение бяха обсъдени важни теми, свързани с бизнес подхода при създаване на преживяване, спецификите на туровете на бъдещето и използването на технологии и роботи за това.

През първия ден чуждестранните гости представиха свои работещи практики и бизнес модели за създаване на преживяване – тематични фестивали, изложби на културни и исторически артефакти, мастър – класове по готвене, изработка на текстил и традиционни кукли.

Грузинските гости въвлякоха аудиторията в приготвяне на кинкале – традиционно грузинско ястие.

Вторият ден на събитието пък демонстрира креативността на родните оператори – на лов за трюфели и гроздобер. Завършекът постави представяне на шеф-готвачите и студентите от Института по кулинарни изкуства към висшето училище, които подариха на участниците една прекрасна демонстрация и изживяване за вкуса.

(Visited 9 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close