Младежи от Варна заснеха първия епизод от “Отряд Феникс”, филм за борба с корупцията и заплахите срещу сигурността в държавата (ВИДЕО)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

На 22.07.2023 във видео платформата “YouTube”, беше премиерата на първи епизод от онлайн поредицата “Отряд Феникс”, съобщиха за  Youth Street Varna авторите на проекта.

Началната идея е на Добри Петров, който освен режсьор, оператор и монтажист има заслугата за зрелищнине визуални ефекти във видеото. Сценарият на филма е дело на Добри Петров и Васил Алексиев, които съвместно създават проекта.

“Идеята ми дойде преди години. Сюжетът на филма разказва за отряд, който се справя с корупцията и заплахите за сигурността в държавата си. Занапред героите ще трябва да се справят с всякакви злонамерени лица”, сподели за медията ни Доба Петров.

В първият епизод двама агенти под прикритие са изпратени на мисия да проникнат в частна островна база, охранявана от въоръжени лица, за да открият един от техните шпиони.

Първият епизод е сниман във Варна, на локации като плаж “Фичоза” и база на “МУЛТИЛИФТ”, фирма, занимаващи се с производство, монтаж и сервизно обслужване на асансьори в световен мащаб.

Екипът изказа своята благодарност за предоставената възможност да заснеме част от продукцията на тяхна територия.

Проектът е стартирал в началото на май тази година. Само за две седмици сценарият е готов и младите хора стартират работа, като самият снимачен процес им отнема около три дни.

До крайният монтаж на продукцията се стигнало след близо два месеца и половина работа, тъй като всички от екипа са работещи млади хора и по филма са работили в свободното си време.

Ето и малко повече за екипа на “Отряд Феникс”:

Добри Петров е на 26 години, от Варна. Работи като фотограф и видеограф, а в свободното си време обичам да се занимава с работа по късометражни филми за българската и чуждестранната публика. Споделя, че от няколко години амбицията му е насочена към кино проекти. Първият от тях е “Survivor’s Log”.

През зимата на тази година Доба успя да заснеме и късометражният филм “Свещ в Мрака”, който ще бъде презентиран тепърва във фестивални прояви.

Ето и главните актьори в “Отряд Феникс”

Васил Алексиев (Създател на проекта) – На 27 години, родом от град Варна. Има изява като “Охранител” в миналия проект “Survivor’s Log”, който беше прожектиран във варненският ежегоден фестивал “FunCity+”. Няма театрално образование, но от години в свободното си време работи по късометражните проекти заедно с Доба Петров.

Пресиян Жеков е на 21 години, родом от град Варна. Той е в главната роля като Жак от “Survivor’s Log”. Приятелите му го определят като трудолюбив и амбициозен да се развива в сферата на киното.

Калина Миланова – На 23 години, родом от Русе. Тази година завърши театрален колеж “Любен Гройс” в класа на Лилия Абаджиева. Страстта и е киното и театъра. Това е вторият й проект с нас, предходният който е “Свещ в Мрака”.

Статисти във филма: Димитър Добрев, Златин Петров, Красимир Баналиев, Даниел Радев, Филип Коняров, Рейхан Рахим, Димитър Димитров и Никола Георгиев.

(Visited 35 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close