Млада французойката създаде пътеводител „Начална точка Варна“

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Starting point Varna или „Начална точка Варна“ – това е името на нов пътеводител, който да ориентира гостите от чужбина в морската столица.

Пътеводителят е създаден от 26-годишната Ориан Жирос, доброволка от Франция. Ориан е от френския град Нант, където завършва в специалност „Комуникации“.

Страстта към приключенията я води във Варна, където от една година е доброволка към Сдружение “За теб” по програмата на Европейския корпус за солидарност на ЕС .

Информационният каталог е с обем от 50 страници, като дава информация за над 10 дестинации в България. Съдържа авторски снимки, полезна информация и съвети за пътуване, като отправна точка е Варна. Насочен е към чужденците, които посещават града и проявяват интерес към пътуване в страната.

Изданието има електронен вариант, а достъпът до него e безплатен и става чрез QR код.

Ето какво сподели Ориан пред нашия кореспондент Никол Кръстева:

“Като доброволец по програма “Европейски корпус за солидарност” имам правото да направя личен проект, който се финансира по програмата и аз реших да направя този гайд, който да помогне на млади туристи, които идват във Варна, за да улесня пътуването им в града и в България. Когато пристигнах тук бях доста объркана и исках останалите след мен да нямат същото преживяване. Всичко, което е включено в гайда са места, които съм посетила и всички снимки, които са в пътеводителя съм направила лично аз.

Открих изключително красиви неща в България. Изненадана съм от богатата култура, богатите традиции на българите. Като цяло не съм очаквала България да крие толкова богатства в себе си. Обиколила съм, повечето градове по нашето Черноморие, обичам много Варна, но съм силно впечатлена от Велико Търново, Пловдив и София. Пловдив е много цветен и крие много история и култура.

Това да станеш доброволец е една изключително добра възможност и всеки, който има тази възможност, е добре да я вземи в ръцете си. Това е изключително богат и добър опит за всеки млад човек да опознае нови култури и светове”, сподели Ориан.

Повече вижте във видеото!

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close