Мария Бакалова става кръстница на първия български военен научноизследователски кораб

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Номинираната за “Оскар” българска актриса Мария Бакалова посети ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” във Варна и прие поканата да стане кръстница на първия български военен научноизследователски кораб “Св. Св. Кирил и Методий”. Това съобщиха от учебното заведение.

Плавателният съд е собственост на Консорциум “Българска антарктическа база “Св. Климент Охридски” и научноизследователски кораб”, чиито членове са ВВМУ, Софийският университет “Св. Климент Охридски” и Българският антарктически институт (БАИ).

В Морско училище Мария Бакалова е била посрещната от началника – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Под негово ръководство тя е управлявала кораб в тренажорния комплекс. Преди това е издигнала и дрон в двора на училището. 

Актрисата е разгледала и Центъра за кибероперации, корабни двигатели и енергетични уредби в катедра “Корабни и силови уредби” и Батальона за подготовка на курсанти. Тя е останала очарована от видяното и е изявила желание да гостува редовно в Морско училище. 

На церемонията по присвояване на име на военния научноизследователски кораб с бордови номер 421, утре, в Пункт за базиране – Варна, Мария Бакалова ще бъде кръстница на плавателния съд.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close