Малчугани от СУ “Гео Милев” вече знаят как да играят безопасно през ваканцията

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Инспектори от Трето районно управление при ОД на МВР гостуваха на   децата от четвъртите класове в СУ “Гео Милев“.

“Безопасно през ваканцията“ е темата на беседата, която те проведоха с учениците. Летните месеци са възможност децата да излизат по-често извън дома, да се срещат с нови хора и създават нови приятелства. Как да играят безопасно, как да общуват помежду си и с възрастните хора, как да се предпазват в градска среда, на тези въпроси децата  търсиха отговор заедно със своите събеседници.

Четвъртокласниците научиха от служителите на реда за различните видове противообществени прояви и престъпления – заплахи, кражби, агресия, вандалски прояви, физически, психически и кибертормоз. Припомниха си своите отговорности като ученици и като членове на обществото, чуха за отговорностите и на своите родители. Научиха много за последствията при нарушаване на обществения ред и правила.

Учениците имаха и много въпроси към инспекторите Попова, Минева, Пасков и Колев, споделиха случки и научиха как могат да реагират, ако са свидетели на тормоз, кражби, ако получат съобщения в социалните мрежи от непознати, ако чужди хора ги заговорят, заплашват или изнудват. Децата задаваха много въпроси и за професията на полиция.

Срещите в класовете със служителите на реда завършиха с пожелание за спокойно и безгрижно лято.

Инициативата “Безопасно през ваканцията“ е на училищното ръководство и родителите. Целта е  след дългите месеци на социална изолация, да се привлече и повиши вниманието на децата  към опасностите, които крие градската среда, за да се гарантира тяхната спокойна лятна ваканция.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close