Лабрадорът Пончо не просто води и пази Христина, той чете мислите й

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Срещаме често незрящи хора около себе си, но замисляме ли се как те се справят със заобикаолящата ги среда? Репортер на Youth Street Varna ни среща с Пончо и Христина от Варна, които са заедно от 8 години. Този спокоен и чаровен лабрадор обаче не е просто домашен любимец, куче-пазач или четириног приятел.

Той в буквален смисъл е нейната половинка, нейната сянка и както сърцето работи неуморно, така и Пончо е винаги на своя пост и зорко бди Христина да не пострада.

А това е така, защото младата жена е с нарушено зрение, а лабрадора е едно от онези специални кучета, обучавани и тренирани да са асистент и партньор на хора с такива потребности.

Как Христина се сдобива със своя безценен другар, който й помага да се чувства свободна и независима?

Преди години тя кандидатства към училище за незрящи в Америка и е одобрена . Така след близо месец съвместно обучение и тренировки, младата жена се завръща с четириногото щастие, което е готово да направи всичко за нея.

Затова тя е категорична, че всеки в нейното положение, който иска да направи живота си по-лек и приятен, да не се колебае и потърси варианти да открие своя Пончо, който да трепти на една честота със своя стопанин и безмълвно, по телепатия знае какво мисли и желае той.

Повече вижте във видеото!

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close