Кореспондентите на Youth Street Varna от ПГ ТМД получиха своите сертификати за преминат курс на обучение

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Кореспондентите на Youth Street Varna от ПГ ТМД получиха своите сертификати за преминат курс на обучение, организиран от Сдружение “Пресклуб Варна”.

Младите репортери, които ще бъдат очите и ушите на медията в своето училище, минаха обучение още в края на миналата учебна година по журналистика, правна култура, фоторепортерски умения, психология на поведението, дигитална грамотност и практическа подготовка, заедно с ученици от още десет варненски училища и четири висши училища.

Младите хора имаха възможността да научат детайли от тънкостите на репортерската работа от водещи журналисти във Варна като Калин Руменов, Емилиян Ялъмов и Орлин Филиповски.

Преподавателят по право от ВТГ “Г. Ст. Раковски” Зорница Любчева запозна обучаемите с правните норми за публикуване на новини и законите на авторското право.

Психологът, журналист и шоумен Димитър Горчев ги въведе в тайните на вербалната и невербална комуникация.

ИТ специалистите Мартин Калчев и Калоян Николов дадоха добри съвети за работа във виртуална среда, а натрупания опит и умения по мобилна фотография споделиха Любомир Бенковски, кореспондент на БУЛФОТО за Варна и лично управителят на агенцията Евгени Димитров.

Тепърва очакваме вълнуващите новини на нашите млади кореспонденти.

Ако и вие желаете да бъдете част от екипа на Youth Street Varna, можете да ни пратите своята вълнуваща новина, видео и снимки на youth21@gmail.com или да ни пишете във фейсбук: https://www.facebook.com/youthstreetvarna

 

(Visited 11 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close