Концертът „Не на шега“ радва най-малките в Деня на хумора

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Концерт под надслов “Не на шега!”, в Деня на хумора и сатирата – 1 април, ще се проведе от 11 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. Събитието е част от образователния модул за деца на Международния музикален фестивал „Варненско лято“, организиран от Община Варна. В поредицата участват учениците от НУИ „Добри Христов“ с водеща „Госпожа Виола“, която е директорът на училището Румяна Петрова.


В програмата са включени шедьоври от класиката, сред които са първа част от любимата „Малка нощна музика“ на Моцарт в изпълнение на Представителен камерен оркестър на училището, романтичната пиеса „Под слънчевите лъчи“ на Шуман, в изпълнение на Детски струнен квартет „Фортисимо“,  “Фанфар” на Пърсел, поднесен от Брас квинтет и „Чардаш“ на Монти, интерпретиран от Младежкия симфоничен оркестър и симфоничната сюита на Густав Холст „Планетите”, представена с фрагмента “Юпитер“ в изпълнение също на Младежкия оркестър.

За най-малките зрители ще има и специална изненада с тяхно участие с изпълнение на пиесата “Пумпал”. В програмата на концерта са включени още популярни пиеси и песни, като „Ке Са“ в изпълнение на ансамбъл “Виолино”, „Хавана“ на Камила Кабейо и “За кой ли път“ от репертоара на Тони Димитрова и Борис Годжунов, изпята от Меги Йорданова и Ивайло Дамянов.

Фолклорът традиционно е част от концертите и ще звучи тракийската песен „Стано, бяла Стано“ в изпълнение на третокласниците Емилия Кирачена, вокал и Мирослав Янев, кавал, „Пиринско хоро“ по музика Кирил Трайков, изпълнено от Тамбурашка група и родопската песен ”Надпеват се малки моми” в изпълнение на Никол Николова, вокал и Иван Йорданов, каба гайда. Народните танцови традиции ще изпълнят с енергия сцената с „Мъжка копаница“, хореография Кирил Харалампиев и „Дайчово хоро“, на което ще се хванат ученици от специалност „Български танци“.

Учениците от специалност “Класически танц” ще блеснат в „Па де дьо“ от Чайковски в изпълнение на Лазар Мирчев и София Караманова, на рояла Светлана Станчева, и „История на една любов“ в изпълнение на Младежки симфоничен оркестър. Финалът на този концерт ще бъде с прекрасния „Музикален момент“ от Шуберт.

Билетите са по 5 лв. за възрастни, по 2 лв. за деца от 7 до 18 години, а входът за най-малките до 6 години е безплатен. Билети от касата на Фестивалния комплекс и онлайн от Сайта на Фестивалния комплекс.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close