Кметът Иван Портних награди европейската шампионка по художествена гимнастика Елвира Краснобаева

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Кметът на Варна Иван Портних връчи почетни плакети на Елвира Краснобаева – европейска шампионка по художествена гимнастика, и на нейната лична треньорка Светлана Юриевна. 14-годишната Елвира се върна от европейското първенство за девойки в Израел със златен медал на обръч и сребърен на топка, грабна и бронз в отборната надпревара.

Това е първа индивидуална европейска титла за Варна в този спорт. „Благодаря на Елвира, на треньорите, на всички, които имат заслуги за това Варна и България да бъдат отново част от световната златна карта на художествената гимнастика. Гордеем се с постиженията на варненската школа, която продължава да създава шампиони. Бъдете здрави, все така успешни и златни“, каза кметът. „Щастлива съм от тази победа. Много се радвам и съм благодарна на треньори, хореографи, на всички, с които работя“, заяви Елвира.  14-годишната европейска шампионка тренира от 10 години и мечтае за олимпийска титла.

Златното момиче бе посрещнато с тържество в родния КХГ “Грация”, организирано от президента на клуба Кристиана Генчева. На събитието присъстваха родителите на Елвира, основателите на този спорт във Варна Мария Чиприянова и Минка Ванкова, международният съдия Филипа Филипова, целият треньорски екип на клуба, както и медици от спортния диспансер.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close