Клубовете по бойни спортове ще тренират в обновена зала в СК „Простор“

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Кметът на Варна Иван Портних присъства на откриването на обновената зала за борба в спортен комплекс „Простор“. “Радвам се, че с общи усилия успяхме да завършим обекта”, каза той. По думите му, поскъпване на строителните материали, най-вече на желязото, както и липсата на адекватна държавна политика през последните 3 години, свързана с индексациите на цените, са довели до забавяне на ремонта.

В залата се обучават над 200 деца и младежи в спортните клубове “Десант – Джудо”, “Централен полицейски карате джу джицу клуб”, “Ичи Геки Варна” и “Спартак – Варна”.

По проект е извършен ремонт на покривното покритие – над 800 кв. м., възстановена е металната конструкция, монтирани са изолирани панели, подменена е дограмата, поставена е топлоизолация на външните стени, реновирани са санитарните помещения. Обновени са всички системи -електрическа, ВиК , отоплителна и вентилационна. Монтирана е обшивка от защитни пана до определено ниво по стените. 

Специално внимание е отделено на подовата настилка, на която са поставени тепихи, изработени от високоефективна пяна за максимално поглъщане на удара и плавно движение за трениращите – на американската компания Dollamur – световен лидер в тази сфера. Спортната им повърхност е третирана със специално защитно покритие, което не позволява задържане на вируси и бактерии. 

На откриването присъстваха още директорът на общинско предприятие „Спорт“ Венцислав Младенов, директорът на ОП „Инвестиционна политика“ Звездин Стоилков, олимпийският шампион по бокс Ивайло Маринов, представители на строителната фирма и младежи и треньори от спортните клубове.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close