Кампания „Лято без риск“ ще се проведе на входа на Морската градина във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Традиционната кампания „Лято без риск“ ще се проведе на 21 юли, петък, от 18.30 ч. до 19.30 ч., на площад „Антон Новак“ на входа на Морската градина.

Очаква се в инициативата да се включат повече от 100 деца и младежи. Ще има специални щандове, на които ще бъде предоставена информация за различните видове рискове, с които се сблъскват младите хора.

Доброволци от превантивните клубове към дирекция “Превенции” ще информират за последиците от рисковото поведение. Полицейски служители ще правят демонстрации с дрегер тестове.

На специално изградени трасета гражданите ще имат възможност чрез алко- и нарко- очила да изпитат ефекта върху възприятията, който предизвиква употреба на алкохол или наркотик. Медицински специалисти ще правят безплатни и анонимни изследвания за ХИВ, хепатит В и хепатит С в мобилен медицински кабинет, разположен до Слънчевия часовник.

С танцово шоу тази година в кампанията ще се включат младите танцьори от Creators dance center. Ще има разнообразни интерактивни игри с награди. Организатор на събитието е дирекция “Превенции”, Община Варна

(Visited 5 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close