Как новото поколение прави своя избор?

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

„Младежите, които искат да започнат да се развиват като предприемачи, още в самото начало се сблъскват с въпроса какъв да бъде бизнесът, който да захванат. Истината е, че свръхизобилието от възможности може да изиграе лоша шега на избиращия. Друг потенциален проблем за младежите е свързан с количеството информация, което ежедневно консумират. Във възраст, в която много от тях все още не познават добре себе си, лесно могат да се вземат необмислени решения, базирани на субективна информация и чужди мнения.

При тези нови предизвикателства, свързани с избора на професия, е нужен и нов подход към вземането на „голямото решение“. Решението на тези проблеми е в повишаване на предприемачески умения и грамотност.

Целта на настоящият проект е повишаване на предприемаческата нагласа сред млади хора от Варна, чрез разработване и реализиране на иновативна обучителна програма по предприемачество „КАРИЕРНА БОРСА – ИСКАМ ДА СЪМ КАТО ТЕБ! Борса за споделяне на опит и за осъществяване на контакти.

В поредица от срещи младите хора ще чуят вдъхновяващи разказа за това как можем да променим света – съвети от хора, които вече са го променили.

Чрез срещите „от първо лице” с реализирали се в професията си хора, младежите ще усвоят знания и умения, с които да формират нагласа и начин на мислене, такива, че да ги насочат към най-правилния избор на пътя, по който да тръгнат. Пътят, който ще ги отведе до реализиране на амбициите им, ще им донесе удовлетворение, ще сбъдне мечтите им. Решението е опознаване на отделните професии, чрез потапяне в тяхната реалност.

Образованието, съчетано с практически занятия, е най-доброто решение за избора на бъдеща професия от младите хора.

Нашият екип има комптенцията и опита да подпомогне този процес, чрез обучения и практически занятия, както и да представи добрите практики в сферата на модерните и не толкова търсените, позабравените професии, чрез докосване на младите до реална работна среда.

Проект КАРИЕРНА БОРСА – ИСКАМ ДА СЪМ КАТО ТЕБ! има за цел да помогне на младите хора да видят от първо лице вече реализирали се други млади хора в различни браншове и направления, да се сблъскат „челно” с проблемите, през които са преминали те, за да достигнат до своето израстване и професионална реализация. Да влязат в реалната работна атмосфера и среда.

Проект „Искам да съм като теб” има за цел да осмисли свободното време на младите хора, чрез стимулиране на младежката инициатива, предприемчивост и креативност.

Всеки млад човек на възраст между 15 и 18 години е добре дошъл на срещите в първо лице след предварително подадена заявка.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности”.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close