Искам да съм като теб!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Изборът на професионална реализация е основополагащ в развитието на всеки млад човек. Дали да следваме мечтите си, сърцето си, импулсивните си и често илюзорни представи за вписването си в света като работещи хора или да послушаме мъдрите и практични съвети на родители си за печелившите и „стабилни” професии, които биха ни гарантирали добър стандарт на живот, уважение и определен статус с обществото?

Има ли компромисно решение между разума и сърцето, когато става въпрос за начина, по който ще печелим парите си като зрели и големи хора? Има ли стълба, която свързва тези два „етажа” от нашата същност?

Можем ли да бъдем успешни и да печелим добре, следвайки мечтите си? Как изглеждат тези сбъднати мечти в лицето на вече реализирани професионалисти в различните сфери на живота?

Отговор в първо лице дава пилотният проектът на сдружение „Аз съм Варна” – „Искам да съм като теб!”. Той има за цел да срещне група млади хора, които тепърва ще правят първите стъпки към мечтаната професия, с изявени личности в различни сфери на живота – изкуство, култура, сигурност, архитектура, образование, здравеопазване, мода, духовност, бизнес, туризъм, предприемачество, търговия и много други.

Срещите очи в очи с хора, извървели трънливия път на успеха, преодолели подводните камъни и щастливо реализирани в сегашно време, ще даде ясна представа на младите хора дали това е правилният модел за подражание за тях.

Проектът среща участниците в проекта с богати интелектуално, духовно и емоционално личности, интересни индивидуалности, хора, предизвикващи уважение с постиженията си, с характера и репутацията си в обществото.

Младите хора имат нужда от добри, мотивиращи примери, които да им начертаят пътя, да им вдъхнат увереност в себе си, да ги амбицират да се борят за сбъдването на мечтите си и да им покажат, че чрез труд и образование, чрез добро и толерантно отношение към околните успехът не закъснява. В това е смисълът на проекта „Искам да съм като теб”, да покаже на всеки млад човек, че в него има потенциал и е въпрос на вътрешна мотивация и желание да постигне своята успешна реализация.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности”.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close