Илиян и Светльо създадоха парти бонбони със закачка – чийз кейк или карамелизиран лук?! (ВИДЕО)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Илиян Николов и неговият помощник Светослав Александров представиха по време на “Food Innovation Exhibition”, иновативното кулинарно изложение, идеята си за парти бонбони с изненада.

Както вече съобщихме, в изложението главни действащи шеф-готвачи бяха студентите от Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт – Варна. Ето какво споделиха лъчезарните възпитаници на ВУМ – Варна пред репортер на Youth Street Varna:

“Идеята е в една кутия с 8 бонбона да имаме 7 с чийз кейк и един с карамелизиран лук. Когато 8 човека си вземат бонбонче, всички наблюдават реакцията на останалите и по нея се разбира кой е изтеглил късметчето с карамелизиран лук.

Това са парти бонбони със закачка. Във всяка кутия ще има бонбони със странен вкус и един, който е с вкус, нетипичен за бонбони. Дори ние не знаем в кутия кой бонбон с какъв вкус е, те са размесени, защото това е в духа на самата игра да си тестваш късмета.

Таргет маркета са млади хора. Засега сме подготвили бонбони със споменатите два вкуса, но за в бъдеще ще развием други вкусове и ще ги пуснем на пазара”, споделят кулинарните иноватори.

Момчетата не изключват вариант да има гърмящи или светещи бонбони в бъдещите им изобретения, като перспективата за парти бонбоните с изненада е необятна.

Димитър от Варна създаде уникална серия дезодоранти за храна „Spice Up”, залага на българския вкус! (ВИДЕО)

Както медията ни информира, като част от дисциплината „Иновации и креативност в кулинарните изкуства“, студентите от специалностите „Гастрономия и кулинарни изкуства“ и „Хотелиерство и кулинарни изкуства“ имаха задачата да създадат свои собствени иновативни продукти, както и да разработят тяхното внедряване в реални условия.

Анастасия създаде уникален екстракт от нар и хималайска сол „Pom Himalaya Elixir” (ВИДЕО)

Продуктите трябваше да са уникални, не съществуващи за дадения пазар, а също така и да предлагат ново преживяване за всички сетива. Преди всичко, обаче, задачата на студентите бе да преминат през целия цикъл от зараждането на една иновативна идея, през планирането и реализирането и, до въвеждане на оперативно производство и позиционирането й като готов продукт на пазара.

Александър Шопов от ВУМ – Варна е победителят във “Food Innovation Exhibition” със своите рибени джърки (ВИДЕО/СНИМКИ)

По този начин студентите използват всички придобити знания и умения от обучението си в университета и демонстрират, че са готови да успеят и в реални условия.

(Visited 17 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close