Икономическият университет чества 102 години от основаването си

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

С тържествено събрание и награждаване на студенти и докторанти започна тържеството по повод 102 години от създаването на Икономическия университет във Варна. На празника на най-старото висше икономическо училище в страната присъстваха академичното ръководство, бивши ректори на университета, преподаватели и много студенти. Приветствие към тях отправи кметът Иван Портних, който бе гост на събитието.

“Това е годишнина, която звучи респектиращо – и заради богатата си история, и заради елитния преподавателски състав, и заради хилядите възпитаници, които са се реализирали успешно през годините на всички нива в икономическото управление и на Варна, и на България, и на света. Скъпи студенти, Вие имате честта да бъдете част от славната история на най-старото висше икономическо училище в България. Това е един от символите на морската столица, с който се гордеем. Затова – защитавайте и развивайте авторитета на университета, работете, бъдете конкурентоспособни! Нека трудностите, пред които сме изправени днес – тежката икономическа и социална криза, инфлацията и безработицата, Ви мотивират да бъдете още по-упорити, знаещи и можещи, за да вървим напред“, обърна се към аудиторията кметът Иван Портних.

Днес Икономическият университет е хъб за развитие на предприемаческата екосистема в региона. В центъра на всичко това са хората, затова ние се стремим да насърчаваме предприемаческият дух на нашите студенти. По програма “Еразъм” работим с над 250 университета от различни държави. Стъпили сме на здрава основа и се конкурираме успешно, отбеляза в словото си ректорът проф. Евгени Станимиров.

След приветствията бяха връчени академичните отличия “Студент на годината” и “Докторант на годината”. Академичните награди – “Проф. Цани Калянджиев” за високи постижения в науката получи проф. Аврам Ескенази, а наградата “Проф. Станчо Чолаков” за високи постижения в областта на финансовата наука и местното самоуправление – е определена за проф. Николай Неновски.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close