Изпратиха златните момичета с българския трибагреник на Олимпиадата в Париж

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Стилияна Николова, Боряна Калейн и Елвира Краснобаева бяха изпратени от лагера край Варна със символична церемония

Трите златни момичета на българската художествена гимнастика – Стилияна Николова, Боряна Калейн и Елвира Краснобаева и техните лични треньори – Валентина Иванова, Марияна Памукова и Светлана Юриевна, получиха българския трибагреник с пожелание да го развеят от най-високата спортна трибуна в света – тази на Летните олимпийски игри в Париж. Те бяха поздравени от заместник-кмета с ресор спорт в Община Варна Илия Коев и от директорите на спортната дирекция Кристиян Димитров и на Общинското предприятие „Спорт – Варна“ Юрджан Ахмедов.

Трите грации са на подготвителен лагер край Варна и бяха изпратени със символична церемония, станала вече традиционна за домакините. Доайенът на варненската художествена гимнастика Мария Чиприянова окичи момичетата с „медали“ под формата на малки гевречета с пожелание да се върнат от Париж с истинските златни медали. За да пожелаят успех на спортните ни надежди в националната спортна база края Варна бяха много от знаковите личности в художествената ни гимнастика Минка Ванкова, Султанка Иванова, Анелия Атанасова, Филипа Филопова и Кристиана Генчева.   

Гимнастичките са в основния състав на националния отбор по художествена гимнастика жени – индивидуално и наскоро завоюваха най-високите отличия от финалите на 40-ото Европейско първенство по художествена гимнастика в Будапеща. В унгарската столица 16-годишната състезателка от Варна Елвира Краснобаева направи своя европейски дебют при жените и грабна медал на лента. Тази година възпитаничката на Спортно училище „Георги Бенковски“ стана носител на Награда Варна на Община Варна. 

България има две квоти в художествената гимнастика за индивидуално участие в Олимпиадата в Париж. Те не са поименни и все още не е ясно кои от златните момичета ще ни представят във френската столица. 

(Visited 5 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close