Изградиха оранжерия и класна стая на открито в ОУ „Васил Априлов“

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Учениците от ОУ “Васил Априлов” ще имат възможност да прилагат знания от уроците с екологична насоченост в нови оранжерия и класна стая на открито, които са изградени в двора на училището. Проектът е изпълнен по донорска програма на едно от електроразпределителните дружества в направленията „Запазване на околната среда“ и „Изграждане на екологични ценности“.

Новата база ще бъде в помощ на обучението по екология и опазване на околната среда. Там ще се реализират инициативи като „Природата през обектива“ , „Играем, учим и творим сред природата“, „Изкуство от природни материали“. В оранжерията ще бъдат засадени и поддържани цветни лехи, а в двора – ягодова градина и жив плет. Успоредно с това ще продължи превръщането на двора в място за творчество на клубовете и ателиетата за занимания по интереси, както и за отдих на хората от района, посочват от училището.

ОУ „Васил Априлов“ работи по програмата “Екоучилища” от 1999 г., а от 2001 г. е  носител на европейската награда „Зелен флаг“ – екологичен  знак за активно участие в програмата. През учебната 2020-2021 година то влезе в списъка на иновативните училища в страната, заради включването на екологията като наука в образованието в прогимназиален етап с пълната подкрепа и на педагогическата колегия, и на родителската общност.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close