Иво и Ели от „НАРИСУВАЙ МИ!“: Никоя мечта не се сбъдва сама! Работа, работа, работа!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

С Иво и Ели от Варна и тяхната уникална идея за платформата „НАРИСУВАЙ МИ!“, която да събере творци, които създават уникални рисувани тениски, ви срещнахме преди време. Сега обаче те застават на живо пред обектива на нашите кореспонденти в София Георги и Мария, за да споделят как се раждат идеите и как се сбъдват мечтите по дългия път на едно приятелство от детинство.

„С Иво се познаваме още в гимназията. В момента имам доста разнородни дейности, една от които е платформата и мисля, че това е едно от най-вълнуващите неща, които правя в момента. Иначе съм завършила театралната академия с куклен театър преди 4-5 години, но тъй като знаем каква е в момента ситуацията, театърът остана в периферията. Силно се надявам обаче съвсем скоро отново да стартирам на сцената“, споделя Ели.

„На 28 години съм, от Варна, а с Елена се познаваме вече от повече от 10 години. Завърших факултета по журналистика в Софийския университет. След това работих може би 7 години в Съюза на българските автомобилисти. Там се занимавах с маркетинг, но всъщност имам много разнородни интереси. Вълнувам се от вътрешна и международна политика, даже с Елена щяхме да ходим да живее в САЩ…Имам голям интерес към американски сериали, европейските сериали, дори имах собствен сайт за сериали“, започва разказът си Иво.

Споделя, че идеята за създаването на платформата за уникални рисувани тениски, която има и каузата да помага на деца с аутизъм, дошла неочаквано. „Един мой приятел, който по принцип се занимава с рисуване, беше решил да пробва да рисува върху текстил и ми прати една снимка на нарисувана тениска, която много ме изкефи. Аз до сега не бях виждал такова нещо и за мене беше много любопитно. Така започнах да търся, да разпитвам хора, защото не бях чувал. Оказа се, че това не е много популярно в България. Не мождах да намеря сайт, който се занимава само с това и така реших да се свържа с Ели и да й предложа да направим първата платформа за ръчно рисувани тениски“, допълни Иво.

„Направихме проучване дали има интерес към това. Оказа се, че наистина повечето хора не знаят за това, че се рисува върху тениски. Иво се обърна към мен, тъй като аз вече от 4 години се занимавам с ръчно изработени бижута и по някакъв начин виждам как хората започват да търсят и да имат афинитет към личната изработка, да оценяват този труд, макар че все още във България имам чувството, че се правят пазърлъци, когато трябва да си купиш нещо. То трябва да стане винаги в последния момент, когато се сещат, че искат да направят подарък. Тогава виждаш как хората имат желание, но все още не оценяват на 100 % ръчния труд. Така се роди идеята ние да направим един бутиков сайт, една платформа, която да събере интересни творци като Бони например. Тя е една от нашите наистина талантливи творци, които веднага откликна на нашата идея, помогна ни за много неща. Най-малкият ни участник е Филип, на 12 години, от Варна. Открихме го случайно покрай един коледен базар в морската столица. Естественно всяка една инициатива от този характер се случва доста по-бавно, но това ни учи на дисциплина и търпение, така че се надяваме и хората да оценят нашия труд и нещата, които показваме. Сега вече самите творци ни търсят и откриват, когато попаднат на платформата“, разказва още Ели.

Какво биха нарисували, ако трябва да изразят отношението си към воойната в Украйна? Как постигат мечтите си? На тези и още много други въпроси отговориха Иво и Ели.

Целия интересен разговор с находчивите и креативни млади хора от Варна, вижте във видеото!

(Visited 8 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close