Златен медал за Морско училище в Националната студентска олимпиада по математика

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Златен медал спечели възпитаник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ на Националната студентска олимпиада по математика. Отборът на Морско училище донесе и два сребърни и един бронзов медал. Така екипът от математици, съставен от студенти, един курсант първокурсник и техните преподаватели, завоюваха първо отборно място.

Златният медал е за Антон Атанасов от Студентското космическо общество на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. В рамките на месец Атанасов участва с доклад в Космическия симпозиум по космическо образование в Барселона; с доклад в Първата национална космическа конференция в Националния военен университет „Васил Левски“; в Националното състезание по електроника; в Математическата олимпиада и във финалната фаза на престижния европейски конкурс на ЕSA – Aerospace Student Challenge.

Той е част и от студентския екип на Морско училище, който се подготвя да участва в Космическия хекатон DefinSpace, организиран от Българския офис за трансфер на космически технологии и министерствата на отбраната на България и Франция.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close