“Зимна чуднотека на открито“ забавлява деца и учители в ДГ “Валентина Терешкова”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Екипът на ДГ 44 “Валентина Терешкова” провокира приятни съвместни   преживявания за своите малки възпитаници, учители и помощник- възпитатели с провеждането на празника“Зимна чуднотека на открито“ в дворовете на детската градина. Над 90 деца в необичайно топлия зимен ден на 20 декември се включиха в интересни интерактивни дейности. Режисъорът, сценаристът, водещият и музикалният редактор, а това са учителите Н.Василева, Т.Димова, Д. Спасова и Ц. Колева бяха помислили за всичко, за пълно забавление!

Малчуганите неусетно бяха въвлечени в образователните задачи. В Монтесори дейностите и музикални игри те с охота демонстрираха знанията си за годишния сезон, правилното хранене и опазване на здравето през зимата, за значението на спорта и др.  В част от игрите ролите на обучители и обучаеми се размениха.

„Децата почувстваха  радостта от общата споделена емоция и бяха невероятно активни, усмихнати, щастливи. В „Зимна чуднотека на открито“ успяхме да претворим новите си идеи и различен поглед към работата с деца, резултат от натрупания  опит през последните няколко години от участието ни в европейски проекти  по Програма“Еразъм+“ и eTwinning”- сподели директорът на детската градина Анна Константинова.

Въпреки липсата на сняг кулминацията на празника се оказа последната игра“Снежни топки“- игра без правила, всеки срешу всеки. „Боят със снежни топки“, направени от  памук и фолио  донесе много смях и истинска забава за малки и големи.

 Музикалната зимна чуднотека е поредната инициатива от юбилейната програма „60 години ДГ“Валентина Терешкова“, гр. Варна.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close