Защото никой няма като твоята тениска! Ели и Иво от Нарисувай ми за тениските с кауза

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Ели и Иво са основателите на една по-различна платформа – “Нарисувай ми”. Платформа, която събира творци, за да изразяват свободно изкуството си върху текстил. По този начин те развиват както ръчнонаправените шедьоври, така и доскоро незабелязаните таланти. А пък част от сумата на всяка продадена тениска заделят за благотворителна кауза.

Тениските се изработват по дизайн на клиента и така до голяма степен създаваш тоалета на мечтите си само с едно кликване. Пречупени през призмата на твоя мироглед, в ръцете ти се озовава и най-смелата ти фантазия под формата на дреха. Вижте какво още ни споделиха те…

“Нарисувай ми” е сравнително нова платформа. Как се захванахте с това начинание?

Ние сме приятели повече от 10 години и всяка наша среща е генерирала идеи за общо начинание. Всеки минаваше по своята пътечка и задачи и в края на 2021 година пътищата ни се пресякоха за “Нарисувай ми”.

Идеята дойде от Иво, след като негов приятел му беше изпратил снимка на ръчно рисувана тениска. Оказа се, че в България няма платформа за ръчно рисуване върху текстил и така започна всичко. Проведохме едно бързо проучване, което ни показа, че голяма част от хората не са запознати с този вид изкуство. И така решихме да помогнем с популяризирането му. А и Ели от години се занимава с ръчно изработени бижута, така че ни пасна идеално.

Разкажете ни повече за Вашия екип? Кои сте Вие?

Ели: По образование съм куклена актриса и съвсем скоро ще възобновя тази си дейност на сцена. Междувременно създавам и поддържам съдържание за социалните мрежи в голяма компания за недвижими имоти. И както стана ясно, правя handmade бижута. Все още не съм се превърнала в Шива, дано не се и налага ха-ха. Всички тези дейности са чудесен комплект от умения, които могат да послужат успешно за платформата, стига да се организират предвидливо. Времето е с нас.

Иво: Занимавам се със сайтове и форуми може би от 2005 година, когато съм бил само на 12 години. Толкова отдавна беше. Завърших PR и след това Маркетинг, а мечтата ми от малък беше да се занимавам с журналистика. И по-точно да отразявам вътрешната и международна политика. Е, пробвах известно време и разбрах, че не е точно моето. Но човек не трябва да спира мечтите си.

Като казах сайтове, няколко години поддържах може би най-големия български сайт за чуждестранни сериали, като дори успях да реализирам продуцирането на един късометражен филм по повод годишнина на сайта. В последните 7 години обаче се занимавам основно с маркетинг в автомобилната сфера. Сега работя за стартъп компания, където предизвикателствата наистина са много. А “Нарисувай ми” за мен е още една възможност за усъвършенстване и развитие именно тук – в България.

Важно е да отбележим, че зад нас стоят много приятели, които ни помагат от самото начало и без които нямаше как да се справим. И всъщност достигнахме до извода, че като имаш верни приятели до себе си, всичко е възможно.

Ели и Иво

Всеки артист ли може да стане творец при Вас? Как подбирате своите художници?

Нашата платформа приветства творци, които рисуват върху текстил. И ги избираме така, че ние самите да искаме да поръчаме рисувана дреха от тях. Между другото тук е редно да благодарим на всички български творци, които се свързаха с нас през последния месец, за да се включат в платформата. И се надяваме, че съвсем скоро ще успеем да добавим част от техните страхотни творения. Защото те наистина влагат много сърце и душа в това.

Също така, искаме нашите артисти да са и наши приятели, с които да споделяме и да се развиваме заедно. Сформирането на мини общество, което да твори, да израства и заедно с това да помага на други да творят, е амбициозно начинание, но не и невъзможно.

Всичко изисква време и търпение, а на нас не ни остава друго освен да опитаме да го постигнем. Освен това бихме искали да се превърнем в оригинална онлайн витрина за избор на артистичен подарък за близки и приятели, както и за създаване и затвърждаване на свой собствен стил. Тениската е универсална дреха, което я прави идеален вариант за всекидневна употреба, а ръчно рисуваният дизайн придава артистичност на всеки аутфит.

От всеки нарисуван шедьовър заделяте сума за благотворителност. Коя е каузата, която подкрепяте и защо точно нея?

Стартирахме нашата инициатива със събиране на средства за курс по рисуване на детенце с аутизъм. Целта ни е с рисуването детето да получи възможност за развитие на своя талант по лек и забавен начин. Доказано е, че изкуството има силата да ни въздейства и променя напълно, ето защо искаме да затворим цикъла на доброто, отново чрез творчество.

А и искаме да не сме просто поредните хора, които се занимават с благотворителност и да не става ясно къде точно отиват тези пари. Така че мислехме върху кауза с много конкретика. Кауза, която може да обединява. Защото всяко дете има нужда от шанс. Желанието ни е през 2022 да успеем да подкрепим и други важни каузи.

Планирате ли занапред да създавате изкуство и върху други видове дрехи или пък предмети?

Шегувахме се, че брандът може да продължи да се развива и в други направления и ръчни дейности като бродиране, плетене, шиене и т.н.

Засега се придържаме към тениските. Искаме това място да е специално и да не сме поредния онлайн бит пазар. Надяваме се, че един ден, когато сме се развили достатъчно, ще добавим и опция за дрехи на клиенти, върху които нашите творци да рисуват. Например дънкови якета/ризи, на които да вдъхваме нов живот и да стимулираме хората да не купуват постоянно нови и нови дрехи. Всички знаем за глобалните екологични проблеми и начините за справянето с тях.

Какво е отношението Ви към “бързата мода”? С нея ли се борите?

NARISUVAI.MI има за цел да обедини изкуство, устойчива мода и автентичност. Още в първите ни разговори акцентирахме върху идеята за тениски от еко памук или коноп. Има няколко проблема, които ни спъват да го направим. Високите цени и откриването на български производители на такъв тип тъкани.

Идеалният вариант е да имаме достъпен, качествен и оригинален продукт, но все още търсим формулата. И да, ако можем да помогнем и да изградим у хората малко по-различна представа за мода, бихме били адски щастливи.

Как бихте нарисували света днес върху тениска? Как ще изглежда тя?

Със сигурност виждаме света много шарен, задължително ще има слънце, море и куче.

Светът на “Нарисувай ми” в една рисунка върху тениска би представлявал две протегнати приятелски ръце. Дори и да нямаме успех с платформата, процесът, запознанствата и каузите са част от смисъла ни като човеци.

С какво Ви промени този проект?

Ели: Проектът е доказателство за възпитание на дисциплина в ежедневието.

Иво: Нарисувай ми е едно поредно доказателство, което потвърждава тезата, че ако искаш нещо твърде силно, няма какво да те спре. А мен ме учи всеки ден на търпение.

За нас е щастие да общуваме всеки ден, но и предизвикателство да запазим самообладание в трудни моменти.

За финал – едно послание към нашите читатели?

Ели: Споделям един цитат на Пикасо, който в последно време често се появява пред очите ми.

 Вдъхновението съществува, но то идва по време на работата.

Пожелавам на всички читатели на “Успелите” да работят с кеф, за да бъде вдъхновението вечно.

Иво: Да си сред успелите е комбинация от много неща. Но обикновено всичко започва с идеята да реализираш нещо свое, нещо, което те прави жив и те вдъхновява. Пожелавам на всеки да намери това свое нещо и да не го пуска дори когато е най-трудно.

Източник: Успелите

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close