Започва XX Лятна научна сесия на Юридическия факултет на ВСУ “Черноризец Храбър”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

XX Лятна научна сесия на Юридическия факултет на ВСУ “Черноризец Храбър“ ще се проведе на 25 и 26 юни 2021 г. Тя ще бъде открита от проф. д.ю.н. Йонко Кунчев – декан на факултета, на 25 юни, в 10.00 ч. в Учебно-спортния комплекс. Приветствие към участниците и гостите ще направи проф. д-р Петър Христов – ректор на Варненския свободен университет. Събитието се провежда под знака на 30-годишнина от създаването на ВСУ “Черноризец Храбър“.

С особен интерес се очакват пленарните доклади. За отношението между категориите “следи“ и “доказателства“ през призмата на техните теории ще говори проф. д.ю.н. Йонко Кунчев. Проф. д.пс.н. Людмил Георгиев – водещ преподавател в катедра “Психология“ на ВСУ “Черноризец Храбър“, ще представи темата “Любовта: екзистенциалната ентелехия на живота“. Яни Янев – вицепрезидент на университета и изследователят Светлозар Попов ще направят анализ “Правоприемник ли е Исперихова България на териториалните права по договора от 448 г. между Византия и Хунорската империя“.

98 доклада ще представят участниците в ХХ Лятна научна сесия на Юридическия факултет. Те са в направленията “Право“, “Национална сигурност“ и “Психология“ и са в програмата на научните конференции “Право и общество“, “Общество и сигурност“ и XX Международна конференция “Приложна психология“. Участие ще вземат студенти, докторанти и преподаватели от ВСУ “Черноризец Храбър“ и други университети, а също и учени, и експерти от практиката от България, Турция, Израел, Кипър,  Казахстан, Украйна и др.

Участниците и гостите в конференцията ще се насладят на богатата съпътстваща програма. В 12,30 ч. на 25 юни на откритата сцена във ВСУ “Черноризец Храбър“ Държавната опера във Варна ще изнесе концерт “Варна, музиката и морето“. Той е организиран от Клуб Юнеско Варна, с подкрепата на Фонд Култура при Община Варна, и е посветен на 100-годишнината от обявяването на Варна за курортен град. Ще бъдат представени произведения на Александър Кръстев, Добри Христов и Милко Коларов.

В 18.00 ч. същия ден в Аула Максима на университета ще е българската премиера на документалния филм “Учителят по немски” на проф. д. ист. н. Евгений Кожокин. Предвидена е среща с автора на филма.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close