Ето какво откри Дядо Коледа във „Вълшебната кутия” на Пеещата коледна улица във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Мили, по детски чисти и наивни, пълни с надежда и вяра в чудесата са писмата, които събра  „Вълшебната кутия” по време на Пеещата коледна улица, която се проведе на 26 ноември на площад “Независимост” във Варна.  Мечтите и пожеланията на малчуганите ще ви развеселят и заредят.  Писани с разкривен детски почерк или от ръката на мама под диктовката на малчуганите, писмата са пълни със светлина и мечти, които ние възрастните сбъдваме, но помагаме на децата си да съхранят трепета на празничната еуфория и магия. Споделяме всяко от писмата, пуснати във Вълшебната кутия, без редакция, за да съхраним емоцията им.

Припомняме, че инициативата беше  част от фестивалната поредица Youth Street – Positive на младежкото информационно издание Youth Street Varna, осъществена по идея на Сдружение „Пресклуб Варна” в партньорство с Вокална Академия „Бънджи сингърс” и финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности”.

Ето и писмата, които открихме във „Вълшебната кутия”:

„Мили Дядо Коледа пиша ти с надежда и нетърпение в сърцето да дойдат Коледните празници.Казвам се Иваная и съм на 6 г. Мисля си, че бях от послушните деца през годината. Е, понякога допусках и грешки. Но, нали така казват, че децата порастват, учейки се от грешките си! Важното е да не се повтарят. Поне така казва мама. Коледа е любимия ми празник. И не само заради подаръците. Светът става по-красив, доброто в душите на хората излиза на повърхността, семейството се събира от различни краища на света. Хубаво щеше да бъде така целогодишно. Затова си пожелавам аз и всички мои любими хора да сме здрави, щастливи през Новата година. И ако може да намеря под елхата най-мечтания ми подарък – Лол кемпер. Благодаря ти, че сбъдваш желанията на децата и ни правиш щастливи. Ще те чакам с нетърпение в Коледната нощ с чаша мляко и бисквитка!”

„Здравей Дядо Коледа, отдавна не съм ти писал и малко пораснах от последния път, но детето в мен още живее, щом вярвам в чудеса. Бих желал да те помоля едно желание да изпълниш…А то е да бъдем всички живи и здрави, благословени. И нека сърцата и душите ни светят като Коледната звезда и радват всички около нас”, Желязко Димитров – 36 г.

„Искам да си пожелая от Дядо Коледа всички дечица да бъдат здрави, да няма болни деца! Всички да са здрави и усмихнати!” Пресиян, 6 г.

„Dear Santa, I would like a travelling Barbie set for my brother Mateo. Please bring a Surprise gift. We wish a Merry Christmas to you, and everyone else on the North Pole! From Ema and Mateo”

Яница: „Дядо Коледа, тази година бях много послушна, защото си подреждах леглото и учих буквите и числата. Искам uippets куче, което има дълга шарена кожа – ул. Люляк номер 12”

Ефе: „Скъпи Дадо Коледа, искам да ми подариш карти на Brawl Stars и коледни играчки подобни за елхата”

Дея и Вики: „Скъпи дядо Коледа, искам да ми донесеш Панда пикси, меча на Рая, Вики иска мяу. Обичаме те!”

Неизвестен автор: „Скъпи Дядо Коледа, за Коледа ще си поръчам микрофон с колони”

„Мили Дядо Коледа, аз се казвам Вики Фотева и съм почти на 3 години, живя във Варна, Аз бях много послушна, много искам да получа нови ботушки и пантофки, нова кола като на Кико, нова играчка докторски преглед и докторски кабинет Лего и коледна книжка, с много обич, Вики”

„Скъпи дядо Коледа, аз ще искам едно розово шише с филтър, парички, мъниста и 3 Д пъзел с куклата Билбен. Много благодаря! С обич Славена Гърбузова”

„Скъпи Дядо Коледа казвам се Александър Гърбузов и съм на 6 г. Много съм послушен и добър, а освен това съм и много чаровен. Моля те, дядо Коледа, да ми подариш парички и канализацията на Костенурките Нинджа! Също така, моля те, да ме изненадаш с Лего- Базата на Спайдърмен. Много благодаря! С обич, Алекс!”

„Дядо Коледа, искам таблет, но не такъв, какъвто си мислиш ти! Криси”

„Скъпи Дядо Коледа, аз съм Никол. Била съм много послушна. Може ли за Коледа да получа комплект за рисуване и комплект за керамика”.

„Скъпи Дядо Коледа, тази година беше много объркана за мен. За първи път стъпих в училище, мислех, че няма да си намеря приятели, но се случи точно обратното. За радост мога да смятам и пиша много добре, затова бих искала да ми донесеш подарък – момичешко лего, но не бих се сърдила, ако ми донесеш нещо по твой избор”, от Станислава.

„Скъпи Дядо Коледа, можеш ли да ми донесеш много щастие, много любов и много здраве за всички – баби и дядовци, вуйчовци и вуйни”, от Ния

„Скъпи Дядо Коледа, може ли комплект за рисуване, комплект за прически, кукли със сгъващи крака и ръце, книга, желе и много лакомства. През годината бях много послушна, учих се и имах отлични оценки. Винаги съм добра с другите, помагам им и съм милосърдна”.  От Мими – 9 г. , Варна

„Скъпи Дядо Коледа, пише ти Мира Деанова Лефтерова на 3 г. и Нора Деянова Лефтерова на 2 г. от гр. Варна. Ние сме сестрички, ходим на градина и много слушаме на градината, мама, тате, баба, дядо и много бихме искали да ни донесеш хубави подаръци. Аз искам гримьорна със столче с гримове, а моята сестричка Нори би искала ветеринарен кабинет, където да може да преглежда любимите си животни. Чакаме те с нетърпение!!!” С обич: Мира и Нори

„Мили Дядо Коледа. От целия свят искам китара, искам кукла Лол, искам Барби във вода и после да я обличам. Аз съм слушала и съм много мила”. От Ева Петрова

„Искам танцуващ еднорог”, от Дива

„Скъпи Дядо Коледа, казвам се Сами и бях много послушен тази година. Надявам се да ми донесеш конструктор Лего. С любов!”

„Дядо Коледа, искам робот” – Алексей, ул. Русе , номер 17

„Мили Дядо Коледа, аз се казвам Магдалена Янева и съм на 3 г. През цялата година бях послушно дете, защото си лягах на време в леглото и си изяждах всичката храна, не правех бели. Слушах много мама и татко. Моля те да ми донесеш за Коледа подарък, опакован в син цвят, а вътре да има изненад” Благодаря много! / подпис/.

„Скъпи Дадо Коледа, тази година си пожелавам 3 Д пъзел на Хари Потър”, от Елена за Дядо Коледа. Благодаря!

„Здравструй, Дедушка Мароз, можная пажалуйста телефон!” /неизвестен/

„Скъпи Дядо Коледа, моля да ми донесеш Лол кукла. Благодаря, с обич – Криси!

„Мили Дядо Коледа, аз се казвам Симона и съм на 6 години от Варна. През цялата година бях послушно дете, защото съм помагала на мама, правила съм всичко, което ми каже. Като ми кажат да не дразня сестричката си – не я дразня, когато ми кажат да си напиша домашното- си го пиша, когато ми кажат да си подредя стаята – си я подреждам и  когато ми кажат да изгася телевизора – го изключвам. Моля те да ми донесеш за Коледа много подаръци: Бяло кученце за разходка навън, къщичка с части и когато я сглобим, да влезем в нея, да има прозорци, таван и врата, рибки, които плуват на всяка страна – робо рибки. И още нещо: на Коледа или ние да отидем на гости или някой да ни дойде на нас на гости”.

„Мили Дядо Коледа, аз съм Даниела на 7 годинки. През цялата година бях послушно дете, защото много учих. Искам рокля дълга за Коледа”.

„Скъпи Дядо Коледа! Тази година бях много послушна и изкарвах само шестици и петици в училище, шестиците бяха повече, разбира се! Много ми се иска и ще се радвам ако за Коледа ми подариш хавърборд, защото само това искам!” /неизвестен/

„Мили Дядо Коледа, аз се казвам Яница Камбурова и съм  на 7 години. През цялата година бях послушно дете, защото станах ученичка, подреждам си стаята и помагам на мама в чистенето на къщата. Цяла година бях послушна, бях добра с моите приятелки. Моля те да ми донесеш за Коледа тефтер, който се отваря с парола. Паролата не се казва, а се натискат бутони, които са на тефтера”.

„Дядо Коледа, аз се казвам Светослав Пенев, искам от теб колело, тротинетка, телефон, барабани и китара. Ще очаквам с нетърпение всичко под елхата, защото аз слушам много мама и тати през цялата година!!!”

„Скъпи Дядо Коледа, казвам се Рая Димитрова и съм почти на 4 г. Много съм послушна, много помагам на мама и тати и много се грижа за моята малка сестричка Дара. Моля те, да ми подариш конструктор на Пес Патрул и конструктор на Елза и Ана. Очаквам с нетърпение да се видим и да ти пипна брадата. Много благодаря, с обич, Рая!”

„Здравей, мили Дадо Коледа!Пишем ти Филип и Явор. Аз и братчето ми много слушахме и затова се надяваме да ни донесеш страхотни подаръци. Аз искам боклукчийски камион или пътна помощ. А за моето братче, моля те да донесеш също хубав подарък. Ще те чакаме с нетърпение в яслата и вкъщи да дойдеш. Целувки – Емо и Явор”.

Преси на 8 г.: „Искам таблет за писане и изтриване”

„Мили Дядо Коледа, тази година бях много послушно дете, затова пожелавам през новата година да бъдем здрави и нека з авсички деца има много усмивка , Беа, 5 г.

„Аз си поръчвам жаба”, Румяна

Максиму Стамову Станимировичу – „Чтобъй бъйли аниматро Ники и чтобъй продавали в магазинах их, чтобъй они бъйли”

 

 

(Visited 9 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close