Есенен форум “Световно образование” ще се проведе във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Есенен форум “Световно образование”, организиран от образователния консултант “Интеграл” ще  се проведе във Варна на 10. октомври в хотел “Галерия Графит” от 10.00 до 17.00 часа.

По време на форума във Варна ще има обособени зони за консултации за следване в Германия и Австрия; в Нидерландия; в Италия. Специални консултантски маси ще има и за програми по английски език, курсове за подготовка за следване в чужбина, както и за  средно образование в чужбина.

В началото на новата академична година се отчитат с 6% повече записани студенти в университети в чужбина спрямо предходната, съобщиха от “Интеграл”. Сред заминаващите най-много са от град София – 57%, следван от Варна– 10% и Бургас – 10%.  

Нидерландия, Великобритания и Белгия са топ три дестинациите за следване в чужбина, предпочитани от кандидат-студентите от Бургас. На 4. и 5. място се нареждат Австрия и Швеция.

51% от настоящите първокурсници в национален мащаб са избрали Нидерландия. Университетът по приложни науки във Фонтис, Техническият университет в Айндховен и Университетът по приложни науки в Хага са трите най-предпочитани учебни заведения там. След първите три в топ десет на дестинациите се нареждат Белгия, Германия, България, Франция, Австрия, Швеция, Гърция.

Кандидат-студентите в чужбина продължават да стартират избора си с минимум две целеви държави. Номер едно в комбинациите е Нидерландия – Белгия (38 %), следвана от Нидерландия – Великобритания (22%), Нидерландия – Германия (14 %), Нидерландия – Италия (12 %) и Германия – Австрия (5%).

Със собствени щандове във Варна ще присъстват представители на Американския университет в България, Българо-американската комисия “Фулбрайт”, City College University of York Europe – Campus Bulgaria, Fontys University of Applied Sciences, NEOMA Business School, Sofia Metropolitan College, Swiss Education Group, Нов български университет. 

Регистрацията за изложение Световно образование – есен 2023 във Варна е безплатна и препоръчителна за желаещите да посетят форума.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close