Емоционален финал на седмичен курс по роботика за деца във Варна(ВИДЕО И СНИМКИ)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Забавно и емоционално завърши и вторият от поредицата безплатни курсове по роботика и програмиране за ученици на възраст от 11 до 12 години във Варна.

Те са организирани  с подкрепата на Община Варна – Център за кариерно ориентиране, и Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи “Акад. Б. Сендов”. Инициативата е част от платформата “Варна-град на знанието”.

Днес малчуганите демонстрираха уменията си по управлението на малки роботи, създадени от лего, програмирани да се движат по определена траектория.

Наградиха първите участници в курса по роботика

Четири деца от първите два отбора отново получиха възможност да участват в специален мастър клас през септември, който ще е безплатен за всички победители от отделните групи. Всички участници си тръгнаха днес освен с нови знания и създадени приятелства по време на курса, и с подаръци, осигурени от любезните домакини.  

На награждаването присъстваха директорът на Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи “Акад. Б. Сендов” Вяра Дукова, преподавателите и менторите на децата и техните родители.

Всички места за безплатния курс по роботика и програмиране са запълнени

Курсовете по роботика за всяка нова група са по пет дни и ще продължа до края на юли. Всеки петък учениците ще представят своите технологични решения на уъркшоп пред своите родители и приятели.

Днес ръководителите на проекта подчертаха, че младите хора, които обучават децата, са предпочели да работят цяло лято с тях, вместо да отсервират чинии в някое крайбрежно заведение.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close