Елица Тодорова: Вселената помага на чистите идеи и чистите души! Бог е моят мениджър!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Земна, мила, чаровна, мъдра и духовно извисена, с лъчезарна и топла усмивка…Така имахме честта да ни посрещне в родния си град Варна уникалната изпълнителка, перкусионистка и откривател Елица Тодорова, която прослави България с участието си на Евровизия, както и с представянето на родния фолклор по нов, модерен начин по време на мащабни световни събития.

Елица е идол на поколения българи и един от най-достойните ни събеседници за рубриката “Искам да съм като теб”.

Дъщеря на обичания и уважаван вокален педагог Павлинка Тодорова, изпълнителката от световна величина е възпитана в духа на преклонение пред родния фолклор, който има титанична сила и зареждаща енергия. Като проводник на тази сила с дарения от Бог талант, Ели е скромна и вярваща.

Изключително интересно е откъде идва симбиозата между народната музика и барабаните.

“Моето детство е много интересно и различно от повечето деца в България, защото съм родена във Варна, но 7 години съм живяла в Африка с моите родители. На брега на морето, боса, сред екзотиката на палмите. Баща ми има основна заслуга за интереса ми към перкусиите, защото един ден в Африка ми подари кутии от сухо мляко. Тези кутии се превърнаха в моите първи барабанчета. Качвах се на някоя палма, раздавах вилици и лъжици на децата около мен, показвах им някакъв ритъм, и започвах да свиря на кутиите от сухо мляко. Първите ми своеобразни джем сешъни започват от 3-4 годишна възраст.

Едновременно с това развивах и певческите си умения заедно с моята майка Павлинка Тодорова, известен преподавател в НУИ “Добри Христов” и в създадената от нея Школа по Народно пеене ”Фолклорна магия” Варна. Посъветваха ме да развия и двата таланта. Така на по-късен етап от живота ми едновременно учех в Музикалното училище във Варна ударни инструменти и в Котел народно пеене. Получих две средни образования едновременно”, споделя Елица.

Споделя, че силна мотивацията и уроци по дисциплина и точност получава от обичана учителка по перкусии тук във Варна.

“Може би именно дисциплината е най-важното нещо за един артист. Освен трудолюбието и таланта, трябва да развиваме и това да сме човечни, да останем земни, въпреки многото похвали. Благодаря на моите приятели, че са ми добър коректив, ако се разхвърча, да ме свалят на земята”, споделя Ели.

Талантливата изпълнителка издаде книгата “С ритъм и любов”, в която разказва за тайните и магията на родния фолклор, за срещите си с царски особи и други интересни личности, за пътешествията и концертните изяви в 42 държави. Заедно с книгата излезе и нов албум “Велико”.

Не крие плановете си да се върне към Африка и открие племена с интересни ритуали и ритъм, с които да направи съвместна музикална продукция.

Кога Елица разбира, че сцената я обича?

“От малко дете знаех, че мястото ми е на голямата сцена. нареждах се до певиците от Ансамбъл “Варна” и пеех. Уча се от най-добрите и това смятам за ключ към успеха!”, казва още Елица.

Освен признат изпълнител и музикант, Елица е откривател и създател на Олимпийския барабан в България и Космическото дърво, патентовано на нейно име. Идеята за тези открития идва от амбицията да има свой неповторим почерк и запазен знак като своя идол Майкъл Джексън.

“Човек може да постигне всичко, към което се стреми, ако е чист в намеренията си. Вселената помага на чистите идеи и на чистите души. Аз съм вярваща и зная, че щом Бог ме е дарил с тези таланти, трябва да ги развивам и показвам нови умения. Сега работя с гайдаря Александър Тодоров и Николай Костадинов и сме страхотен тандем. Работя с танцови формации. Благодарна съм, че имам страхотен екип от хора, които ми помагат да реализирам идеите си. Вярата, надеждата и любовта движат света. Пожелавам на всички да имат качествени хора около себе си, които да им помагат да сбъдват мечтите си”, допълни Ели.

Youth Street благодари за удоволствието от това интервю и пожелава здраве, вдъхновение и енергия за още много успехи! 

Какво още сподели родната звезда – вижте във видеото!

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close