Експерти дават онлайн съвети за емоционалното здраве на децата

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

На 29 март 2022 г. (вторник), от 17:00, в рамките на 1 час, ще бъдат представени няколко решения, свързани с това как училището заедно с експертите от фондация „Асоциация Анимус“ могат да помогнат на децата да развият емоционалната си интелигентност и да се справят успешно.

“Ще попитаме директори, учители и родители, какви са техните потребности от психологическа подкрепа. Ще говорим и за мобилния психологичен кабинет на фондация Анимус, както и за училищната програма „Паспорт“, която насърчава емоционалното развитие на деца от българските училища на възраст между 9 и 11 години. Благодарение на нея се изграждат умения за справяне с трудностите, а така децата могат по-лесно да преминават през проблемите в живота си. Специално внимание ще обърнем именно на програмата, защото е избрана за включване в Ръководството на CASEL за ефективни социални и емоционални програми. „Паспорт“ е определена като най-високото програмно обозначение на CASEL – SELect, което означава, че програмата е посрещнала или дори надхвърлила всички очаквания. По този начин се демонстрира ефективността й като се увеличава и нейният обхват. В България програмата се предоставя от единствената лицензирана организация Фондация „Асоциация Анимус”.

Уебинарът се осъществява по проект „Паспорт – умения за цял живот“, изпълняван от Фондация „Анимус“ с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“”, се посочва в информация до медията ни.

Онлайн семинарът ще се излъчва на живо във фейсбук страницата ни: https://www.facebook.com/AnimusAssociation, а също и в ZOOM. Може да се регистрирате тук: https://us02web.zoom.us/…/tZAldumuqT8qHNa5Z929koWGoDCSOxdzr…

Линк към пълната информация, свързана с програма „Паспорт” и нейното приложение: https://bezstrah.org/pasport/ . На сайта може да откриете повече информация и за останалите им програми.

CASEL е организация с нестопанска цел, която повече от 20 години подпомага развитието на социалното и емоционалното обучение (SEL) и има партньори по целия свят. Тя е съществена част от образованието. Независимо дали се споделя наученото чрез академично списание или се подкрепят партньорски училищни райони, всичките усилия на CASEL са насочени към социалното и емоционалното обучение (SEL), за да може то да бъде наложено като част от висококачествено и справедливо образование за всички.  CASEL връчва и годишни награди, които са едни от най-престижните в областта на обучението и са насочени към изследванията, практиката и обществената политика.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close