Еко игра с карти “Климатична фреска” се проведе ОУ “Св. Патриарх Евтимий” във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Еко игра с карти “Климатична фреска” се проведе ОУ “Св. Патриарх Евтимий” във Варна, съобщиха от учебното заведение.

“На петокласниците гостува Вихрен Митев, който като външен лектор в партньорство с преподавателят по “Човек и природа” Десислава Миливоева проведоха образователният уъркшоп “Климатична фреска”. Модулът бе адаптирана за учениците от 5в клас.

Използвани бяха част от 42 карти. Организатор на срещата е Фондация “Екологичен манифест – МанЕко” заедно със съдействието на НПО “Милосърдие за теб “.

Климатичната фреска се играе с карти, всяка от които представлява фактор за изменението на климата. По време на уъркшопа участниците преминават през увлекателен процес, който им помага да открият връзката между причините и последствията, свързани с изменението на климата.

Проведе се дискусия – Как дейностите на човека застрашават природата и водят до глобални промени в климата. По време на уършопа учениците бяха запознати с презентацията на тема „Замърсяване на въздуха“. Всички ученици се справиха чудесно без предварителна подготовка само със знания по предмета “Човекът и природата” за което бяха удостоени с награди-тениски”, съобщиха от ОУ “Патриарх Евтимий”..

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close