Екофестивал “Варна Морето” се провежда в Морската градина

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

“Българска  Стрийт  Фууд  Асоциация” в  партньорство с “Институт по океанология – БАН “, Аквариум – Варна и Фермерско пазар-Варна, провеждат екосъбитие “Варна  – Морето”, което се провежда около Аквариума в Морската градина на Варна.

Събитието е част от двете концепции, спечелила конкурса на “За Земята”- София, член на най-голямата международна мрежа “Приятел” и на Земята” (Friend of the Earth)  и “Ecohub.bg”, по европейски проект “Clim Act”, “За климатична адаптация и устойчив начин на живот.

Фестивалът, който стартира на 4 август, ще продължи до 9-ти август /включително/ на територията на площада пред Аквариум Варна и на някои от близките алеи.

“Основната цел на това издание, е да насочим вниманието на гражданите и гостите на града към неблагоприятното състояние на екосистемите на сладководните басейни, европейските морета,  в частност Черно море, и на световният океан.

Искаме да покажем как това се отразява пряко върху животните и растенията, които обитават водната среда и не на последно място  и върху  живота и здравето на хората .

Ще акцентираме върху биоразнообразието  и  опазването на водните видове , чистотата  на Черно море и замърсяването на световният океан с пластмасови отпадъци.

С помоща на забавни игри, викторини и демонстрации искаме по атрактивен начин да представим пред обществото темите, които засягаме. Вниманието ни ще бъде акцентирано върху децата и младежите.

На 08.08 от 14 до 18ч., ще се проведе  детски конкурс за рисунка на асфалт на тема “Да спасим морето”.

Екоорганизации от цяла България, ще представят своята дейност  и виждания как да опазим водното богатство на планетата.

“Института по океанология”, ще позиционира по време на събитието своята научно изследователска подводница РС-8,както и отделните катедри ще представят своята дейност.

По време на фестивала, посетителите  ще могат да опитат богата интернационална кухня, както и богата веганска и вегетарианска кухня, приготвени на място от професионални готвачи .

“Фермерски пазар” – Варна, ще представи своят опит областта на фирмената еко политиката, и ще обърне внимание  на това с какво се храним и  каква козметика ползваме.

На мястото е позиционирана сцена, на която освен лекции,  демонстрации и прожекции на късометражни филми на екотематика, събота и неделя, както и за празника на град Варна, ще гостуват различни музикални изпълнители.

Ще се проведът редица благотворителни мероприятия, като събраните средства ще дарят за нуждите на Аквариум Варна”, съобщават организаторите.

Повече информация за събитието, вижте ТУК!

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close