Екипи на детските ясли, градини и училища се включиха в почистването след урагана във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Служители на детските ясли, градини и училища се включиха в инициативата по почистването на града след урагана. Още от началото на седмицата те работят по разчистването на клони и листа от дворовете на детските заведения. От днес е създадена организация за почистването на площите около образователните институции. 

Част от детските градини са отправили призив към родителите да се включат в акцията, ако имат възможност, като почистват в светлите часове на деня. 


Спазени са указанията, които улесняват сметопочистващата фирма. Листните отпадъци се събират в чували, а клоните – на компактни купчинки. Те са оставят на около един метър от най-близкия контейнер за боклук. 

Вчера кметът на Варна Благомир Коцев призова всички граждани, които желаят, да се включат в доброволческа акция по почистването на града, като съберат растителните отпадъци около домовете си. При добри метеорологични условия, инициативата ще се проведе на 25 и 26 ноември. В нея ще се участват и представители на общинската администрация. 

(Visited 7 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close