Европейски фестивал за детска песен “Златни искри” предстои във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Единственият в страната международен конкурс за детски песни от професионални автори “Златни искри“ ще се проведе за девети път на 23 и 24 октомври 2021 г. на живо и във Варна и онлайн.

Деветото издание ще се проведе в хибриден формат на живо във Варна и онлайн поради невъзможността някои от участниците да пътуват. Двадесет нови български песни и десетина на чужди автори са селекционирани за участие в конкурса, който има два раздела – за песен и за изпълнители. Конкурсната част на живо ще се проведе залата на Военноморския клуб и Радио Варна. Песните се изпълняват от деца на възраст от 6 до 14 години, като на живо с тях ще пеят и децата от детско шлагерно студио ДА. Всички песни се представят премиерно пред публиката, а създателите им са както утвърдени автори – композитори и текстописци, така и нови имена.

Европейският конкурс за детска песен “Златни искри“ се организира от Фондация “Откритие“. Една от основните му мисии е да насърчава творчеството в областта на детската песен. За изминалите 8 години в конкурса са представени песни за деца на автори от повече от 20 страни. Някои от малките изпълнители, които са гостували във Варна, са лауреати на детската “Евровизия“.

Конкурсът е под егидата на WAFA (Световна асамблея на артистите и фестивалите). Организира се с подкрепа на Министерството на културата, БНР-Варна, частично Община Варна чрез фонд “Култура” и  Военноморски клуб-Варна.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close