Джулиан Черкезов, ПСК “Черно море”: Мечтая да се класирам на европейското по плуване!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Най-голямата ми мечта е да успея да се класирам на европейското по плуване за юноши през 2023 г., вълнува се плувецът на шампиона на България ПСК “Черно море” -Джулиан Черкезов. За да я сбъдне, ще трябва здраво да се потруди. И, разбира се, да следва плътно съветите на личния си треньор Никола Петров, които със сигурност ще го изведат по пътя към мечтания успех.

“Съветите на треньора Никола Петров означават много за мен. Всеки път ги изпълнявам стриктно. По време на тренировка той ми дава ценни напътствия за техниката и темпото на плуване. В навечерието на предстоящо състезание преговаряме допуснатите грешки и треньорът ме напътства за стартовете”, коментира пред клубния сайт swimming.bg талантливият плувец.

17-годишният ученик в ССУ “Георги Бенковски” обожава да гледа плуване по телевизията, още като дете. Решава да се запише и вижда, че точно този спорт му доставя голямо удоволствие.

За първи път отива на басейна със своята майка.

“Директно се хвърлих в басейна, започнах да плувам, не исках да излизам от водата”, спомня си Джулиан. Предпочита стиловете кроул и делфин. Последните си успехи варненецът извоюва на силния турнир Black Sea Cup  – 1 място на 1500 м кроул,  две трети места на

400 м кроул и 4-то място на 200 м кроул. На ДОП записва 3 място на 1500 м кроул.

Джулиан не крие, че е трудно да се съчетават спорт и учене, но: “ако имаш желание, се получава и откриваш оптималната формула”.

След като завърши образованието си, плувецът на ПСК “Черно море” обмисля да продължи да се развива в Америка.

След участието си на държавното при мъже и жени, е съсредоточил усилията си към първенството за юноши и девойки в края на месеца на басейн “Приморски”. Гордее се, че е част от отбора на шампионите.

Любимият му плувец, от който черпи вдъхновение, е Грегорио Палтриниери, който в момента държи рекордите на 800 и 1500 м кроул. От българските плувци се възхищава най-много на Йордан Янчев.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close