Деян Хаджи-Манич от варненската Математическа гимназия сред избраните за Международна изследователска програма

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Деян Хаджи-Манич от варненската Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ е един от двамата български участници в Международната лятна изследователска програма (Research Science Institute – RSI) в Масачузетския технологичен институт (MIT), съобщава Знание.бг на БНТ.

Той бе предпочетен от журито след финалното интервю, в което участваха 11 ученици от 10 и 11 клас, показали отлични резултати с проектите си, представени на двете конференции на Ученическия институт по математика и информатика през тази година. Първият избран финалист, още през февруали, е избран Радостин Чолаков от МГ „Акад. Кирил Попов”, Пловдив. Двамата българи ще бъдат част от групата от 80 изявени ученици от цял свят, които се събират в Масачузетския технологичен институт и имат възможността да преминат през един цял изследователски цикъл, да изпълнят свой петседмичен изследователски план под ръководството на изтъкнати ментори и да представят докладите си на специална конференция.

Участието на българските ученици е подпомогнато и финансирано от учредителите на Ученическия институт по математика и информатика – СМБ, Фондация “Еврика”, МФ “Св. св. Кирил и Методий”, ИМИ-БАН, Американска фондация за България.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close