Деца майсториха вкусотии по време на “Рибка фест”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Единственият по рода си “Рибка фест” се проведе Варненско. Той е организиран от Асоциация БИО мрежа като част от проект, финансиран от МИРГ “БЧС Бяла-Долни чифлик и Аврен”.

Първото от поредицата събития се проведе на 29 април в живописния еко комплекс “Здравец” в едноименното варненско село Здравец. Хора от местната общност, гости на комплекса и приятели се събраха, за да похапнат вкусна бяла риба, миди и рибена супа. Деца развихриха фантазията си и сътвориха от здравословни рибни продукти красиви и вкусни блюда.

По време на събитието, което продължи в община Бяла и Старо Оряхово, освен вкусни морски дарове, с които ни е дарила местната природа, бе представен Регионален пътеводител за трите общини Бяла, Долни Чифлик и Аврен – “Рибар и кулинар”.

Пътеводителят събира информация за природните дадености в трите общини, интересни рибарски истории, както и вкусни рибни рецепти.

Целта на проекта е да бъде стимулирано рибарството в региона, както и здравословното хранене с екологично чисти продукти.

Красивите вкусотии, които сътвориха децата по време на събитието в Еко Комплекс “Здравец”, вижте във видеото!

 

 

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close