Детелин Далаклиев съветва младежи как да живеят здравословно

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Спортът и правилното хранене трябва да вървят ръка за ръка. Това сподели последният световен шампион по бокс на България Детелин Далаклиев по време на изнесения младежки тренинг “Мисия здраве“, посветен на здравословния начин на живот. Проявата се провежда в рамките на проекта “Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни“ на Асоциация “Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година.

Известният български спортист се срещна и разговаря с 30 младежи в Музея на спорта, намиращ се на територията на комплекс “Камчия“ край морето. Пред тях той представи и биографичната си книга “Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев“, която описва нелекия му път към световния връх.

Далаклиев сподели за първите си стъпки в спорта, признавайки, че в началото не харесвал бокса и винаги подминавал залата. След като веднъж влязъл вътре обаче, останал в нея за цял живот. Спортист Номер 1 на България за 2009 година отбеляза пред младите хора колко важно е спортът и правилното хранене да вървят ръка за ръка, разказвайки лични примери от своя живот и активната си кариера. И допълни, че скоро ще го видим в специално видео, реализирано по проекта “Младите хора – Бъдещето на България – отговорни и активни“, в което заедно с шеф Андре Токев готвят любимите му здравословни рецепти.

По време на срещата Детелин Далаклиев демонстрира и някои от поразяващите си ударни техники, като в ролята на негов партньор влезе популярният певец Тодор Димитров – Торино, който също участва активно в дейностите с младежите в тренинга в СОК “Камчия“.

Събитието премина в дълго раздаване на автографи върху книгата и снимки за спомен с големия български боксьор.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close